banner78
banner25

Beklerken okuyacaklar!

Edirne'de, otobüs duraklarına kurulan kitaplıklar sayesinde duraklarda bekleyenler, boş geçirdikleri zamanlarını kitap okuyarak değerlendirecek. 

Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencisi Yaren Simitçioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, duraklara konulan kitaplıkların okuma alışkanlığını artıracağını söyledi. 

"Al oku, bırak okut" projesi sayesinde yeni kitaplarla tanışma fırsatı yakalayacaklarını belirten Simitçioğlu, "Bence güzel bir proje. Daha önce farklı şehirlerde görüyordum Edirne'de neden olmadığını sorguluyordum. Edirne'de hayata geçirilmesi çok güzel olmuş. Çok mutluluk verici. Duraklarda kurulan kitaplıklardan kitap alıp okuyabileceğiz aynı zamanda okuduğumuz kitapları da buraya bırakıp başka kişilerin okumalarına destek olacağız." dedi. 

Vatandaşlardan Hasan Yıldırım da duraklardaki kitaplıklar sayesinde otobüs beklerken kitap okuma imkanı yakaladıklarını ifade etti. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise ilerleyen dönemde kentteki tüm duraklara kitaplık koyacaklarını belirterek, "Bu kitaplıklardan vatandaşlarımız, öğrencilerimiz istediği kitabı alacak okuyacak ve geri getirecek. Dileyenler kendi kitaplarını bırakacaklar ve burasını en güzel şekilde yaşatacağız." diye konuştu. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30