banner137
banner25

Başpehlivanlığın güçlü ismi!

Bu yıl 660’ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık mücadelesi veren Trakya Birlik Spor kulübü pehlivanı İsmail Koç 2.lik kürsüsü sonrasında bugün kulübü tarafından ödüllendirildi.

Trakya Birlik Genel Müdürlüğü’nün yağlı ve minder güreşinde verdiği desteğin en somut örneklerinden biri olan ve elde ettiği başarı ile sporcuların desteklenmesi ile nelerin başarılabileceğini gösteren Başpehlivan İsmail Koç geldiği Genel Müdürlük binasında davul zurna eşliğinde yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Elinde kupası ile Trakya Birlik Yönetim Kuruluna kazandığı kupayı getiren Başpehlivan Koç’u tebrik eden Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün yaptığı açıklamada “Trakya’mızda ve bugün de Trakya birliğimizde, Allah bize böyle bir başarıyı nasip etti.Ben sporcumuza, arkadaşımıza çok teşekkür ederim böyle bir başarı gösterdiği için. İnşallah daha iyisi, daha güzeli olacaktır. Olmak mecburiyetinde. Ama buraya kadar gelmesi, buraya kadar bir başarı göstermesi ve Trakya’mızda bu kadar seneden sonra bir Başpehlivanımızın buraya gelmesi bizim için bir başarıdır. Bununla övünüyoruz, seviniyoruz. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz”ifadelerini kullandı

Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde başpehlivanlık mücadelesinde rakiplerini birer birer yenen ve final yapacak iddialı isimler arasına adını yazdıran İsmail Koç ise “bu sene 660’ıncısı gerçekleşen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlık boyunda final yaptık. İkinci olduk, buruk bir sevinç yaşıyoruz. Lakin tabii ki mutluyuz. Trakya Birlik Genel Müdürlüğümüzün adına güreştik. Yönetim Kurulu üyelerimizi, Yönetim Kurulu başkanımızı onure etmek için elimizden gelen bütün gayreti sergiledik,başardık. Maddi manevi desteklerinden dolayı Trakya Birlik Genel Müdürlüğümüze, Yönetim Kurulu Başkanımıza, Yönetim Kurulu üyelerimize hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah seneye hedefimiz Kırkpınar kemerini almak. Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin hepsini daha da fazla onure etmek”dedi.

2 senedir Trakya Birlik Genel Müdürlüğü adına güreştiğini söyleyen Koç “2023 yılına kadar anlaşmamızı tazeledik, uzattık. Allah nasip ederse biz aile gibi olduk. Belki 2023 yılında bir sözleşme daha yenileyebiliriz. Bakarsınız buradan emekli de olabiliriz.Trakya Birlik Müdürlüğünün bize verdiği destek hiçbir zaman göz ardı edilemez”dedi ve final maçının zor geçtiğini önümüzdeki yıl düzenlenecek Kırkpınar’lara daha yoğun hazırlanarak kemeri alacağını kaydetti.

1989 Konya Beyşehir doğumlu olan ve 25 senedir Antalya da ikamet eden İsmail Koç 2009 yılında 20 yaşında güreşe başladı.2011 yılında küçük orta büyük boyda Kırkpınar’da 1’nci olan Koç 2012 yılında büyük orta boyunda Kırkpınar’da 2’nci oldu.2013 yılında başaltı boyunda Kırkpınar’da 2’ncilik elde eden Koç 2014 yılından buyana başpehlivanlık kategorisinde güreşiyor.2015-2016 yıllarında Kırkpınar’da başpehlivanlık boyunda çeyrek final yapan Koç 2019 yılından bu yana Trakya Birlik Genel Müdürlüğü adına güreşiyor.660’ncı tarihi Kırkpınar’larda bu yıl ilk defa final yapan Koç bu müsabakadan puanlama sonucunda rakibi 658’nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz’e yenilerek 2’nci oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30