banner78
banner25

Başpehlivanlar Sedefçi'ye tepkili!
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılacak başpehlivanlar Edirne Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun uygulamalarına karşı olduklarını belirterek, gerekirse güreşleri boykot edebileceklerini açıkladılar.
651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık unvanı için güreşecek başpehlivanlar bir otelin bahçesinde toplanarak, Edirne Belediyesi'nin ve Güreş Federasyonu'nun bazı uygulamalarını düzeltmesi çağrısında bulundular.
Grup adına konuşan Başpehlivanlar ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Kenan Şimşek, Edirne Belediyesi ve Güreş Federasyonu'na taleplerini içeren ve 60 başpehlivanın imza koyduğu dilekçeyi gönderdiklerini söyledi.
Şimşek, pehlivan paralarının yükseltilmesinden, puanlama sisteminin değiştirilmesine kadar pek çok talepleri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Yıllardan beri başpehlivanlara 500 lira para ve 10 lira tur atlama parası veriliyor. Çocuk avutur gibi, dalga geçer gibi... Biz 7 asırlık güreşimize sahip çıktığımız için geliyoruz, güreşenin bir değeri olması lazım. Başpehlivanlara 2 bin lira para ve tur başına 250 lira istiyoruz. Diğer boylar için de sıraladık. Ayrıca Kırkpınar'da güreşen pehlivanların tamamının sigortalanmasını talep ettik. Sporcu kolay yetişmiyor, başpehlivan hiç kolay yetişmiyor.
Güreş Federasyonu bir puanlama sistemi getirdi, başpehlivan anlaşamadığı için yöre güreşlerine gidemediği için puan alamıyor ve Kırkpınar sıralamasına giremiyor. Bunların yanlış olduğunu anlattık, dikkate almadılar. Arkadaşlar puan toplamak için bedava güreşlere gittiler. 50 başpehlivan güreşecek puanlamaya göre, diğer başpehlivanların da güreşmesini istiyoruz.''
Şimşek, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda güreşleri boykot edebileceklerini belirterek, ''Belediye ve federasyon taleplerimizi kabul etmezse oylama yapacağız, oylamada boykot kararı çıkarsa, güreşleri boykot edeceğiz. Başaltıcılar bizi bekliyor, biz güreşmezsek onlar da güreşmeme kararı aldı'' diye konuştu.
Güreşçiler ayrıca, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin bir konuşmasında sarf ettiği ''Adam gibi güreşmeyen defolup gitsin'' sözlerinden dolayı, Sedefçi'nin pehlivanlardan özür dilemesi gerektiğini kaydettiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30