banner78
banner25

Başkan Can “Eğer Bulgar ziyaretçiler gelmezse esnaf olarak çökeriz, biteriz!”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Can zor günler yaşayan Edirne esnafı için umut niteliği taşıyan Bulgaristan vatandaşlarının gelmemesi durumunda Edirne esnafının çökeceğini ve biteceğini ifade etti.

Pandemi sürecinde zor günler yaşayan esnafa can suyu olan Bulgaristan vatandaşlarının artan döviz kuru karşısında Edirne’yi en önemli harcama noktası olarak gördüklerine dikkat çeken Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Can “Bilindiği üzere son zamanlarda pandemi sürecinde esnaflarım çok zor günler geçiriyor. Bulgaristan’dan misafirlerimizin gelmesi esnafımız için çok iyi. Ayakta durmamız için bize faydaları var. Ancak son günlerde Bulgaristan kapısının kapanacağına dair söylentiler var. Kapanmasa daha iyi olur”dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından Bulgaristan’dan gelen turistlere yöenliki alınan tedbirlerin yerinde ve dahada arttırılması gerektiğini savunan Can “Sayın Valimizin orada gerekli tedbirleri aldığını biliyorum. Gelen herkese maske dağıtılıyor, ateşleri ölçülüyor. Tedbirlerin arttırılıp bu şekilde devam edilmesi daha iyi olur”dedi.

“Eğer Bulgar ziyaretçiler gelmezse esnaf olarak çökeriz, biteriz”diyen Ayhan Can “Zaten şu anda yaprak kıpırdamıyor desek yeri var. Bereket Bulgarlar geliyor da ayakta durmaya çalışıyoruz”dedi.Esnafın zor günler geçirdiğini ve hükümet tarafından sağlanan kredi desteğinin geri ödemeleri konusunda bir erteleme beklediklerini belirten Can “ Esnaftan kredi talebi çok. Bugüne kadar hep erteledik. Ödemeler bu ay başladı. Esnafımız zor günler geçirdiği için bu kredileri zor öder. Hükümetimiz bir daha erteleme yaparsa çok memnun oluruz. Esnafımız için çok yararlı olur.”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30