banner137
banner25

Başka belediye de yok!

Türkiye’de bulunan belediyelerde çalışan tek bayan ambulans şoförü olan Çiçek Yalçın meslek yaşamındaki 3.5 yılı gururla doldurduğunu belirtti.
EDİRNE Belediyesi'nin ilk kadın ambulans şoförü olarak 3.5 yıl önce işe başlayan ve zorlu şartlarda çalışan Çiçek Yalçın 8 Mart Dünya kadınlar günü için “isteyen kadın başarır” diyerek Edirne Belediyesi ambulans şoförlüğü işine bileğinin hakkıyla girdiğini ve hiçbir torpile ihtiyaç duymadığını belirtti.
Evli ve bir çocuk annesi Çiçek Yalçın Edirne Belediyesi tarafından 2015 yılında alınan meclis kararı sonrasında belediyenin çeşitli birimlerinde 55 kadın işe alınacağını öğrendiğini belirterek müracaat ettiğini ifade etti.
2015 yılında Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile beraber toplumsal kadına duyarlılık bütçesi yapan Edirne Belediyesi 2015-16-17 bütçelerini de buna göre hazırlamıştı.Bunu Türkiye'de uygulayan 11 belediye arasında 1'inci seçilen Edirne Belediyesi ilk olarak bir kadın şoförünü toplu taşıma araçlarından birinde minibüs şoförü olarak işe başlatmış, sonrasında ise belediyenin ilk kadın ambulans şoförü Çiçek Yalçın'a da görev vermişti.
Ekim 2017 yılında işe başlamadan önce Edirne Belediyesine iş başvurusu yaptığını ve belediye başkanı Recep Gürkan ile görüştüğünü aktaran Yalçın “benim babam nakliyeciydi.Yanında kendisine yardımcı olmak için bulunuyordum.Zaman zaman da aracı ben kullanıyordum.Belediyenin bayan personel alacağını duyduğumda şoför olarak müracaat için başkanımıza talepte bulundum.Şoför ihtiyaçlarının olmadığını belirtti ve işe alamayacaklarını belirtti.Bende kendisini gördüğüm her fırsatta durumumu anlattım.Bir gün gazetede Edirne Fırıncılar Odası'nın belediyemize armağan ettiği ambulans haberini gördüm. Başkanıma ambulansa şoför olabileceğimi ilettim ve iş istedim.Kendiside beni kırmayarak hiçbir torpile gerek duymadan iş başı yaptım.Yılmadım,ısrarsı oldum ve işi kazandım”dedi.
Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Çiçek Yalçın hasta nakli,adli vaka,cenaze nakli gibi işlerde ambulansın direksiyonuna oturan belediyelerde çalışan tek bayan ambulans şoförü olarak biliniyor.Uzun yol sürücüsü olduğu bilinen Yalçın; B sınıfı ehliyete sahip,SRC 2 ve 4 belge sahibi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30