banner137
banner25

BASIN EMEKÇİLERİNİN SORUNLARI TARTIŞILACAK

Edirne kent konseyi kentin nabzını tutmaya devam ediyor.Şehirde yaşanan sorunların çözüm odaklı tartışılarak çözüme kavuşturulması konusunda önemli çalışmalara imza atan EKK Edirne Kent Konseyi yapacağı önemli bir etkinlikle Edirne Basını'nın sorunlarını ele alacak.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkililerinin konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte sahada olan muhabir ve gazete sahipleri ile kentimizde örgütlü olan Edirne Gazeteciler Derneği, Trakya Gazeteciler Derneği, Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı,Basın İlan Kurumu ve Basın enformasyon Müdürlüğü de toplantıya davet edildi.

Toplu öncesinde oluşturulan çalışma grubu yaptığı dört toplantıda hangi konuların gündeme gelebileceğini tartışarak konu başlıklarını belirledi. Grup yaptığı toplantı sonrasında "gazeteciliğin  işlevsizleştirildiği ve herkesin gazeteci olabildiği günlerdeyiz. Her iş kolunda olduğu gibi kadınlar bu iş kolunda da ikinci sınıf konumundadır. Zor şartlar altında değişik güç odaklarının baskısı altında tutunmaya çalışan yerel basın organlarının sorunlarına çözüm yine kendi birliktelikleri sayesinde olacaktır. Ekonomik paylaşımların en adaletsiz olduğu kurumlardan birisi de yerel basın organlarıdır. Bunun sonucunda işyerlerinin durumu güvenlik, cinsiyet, sağlık ve benzeri konularda uygunsuz ortamların doğmasına neden olmaktadır. Öte yandan yasa ile kadro zorlamaları sonucunda olumsuz durumlar olmakta ve gazetecilik sıradanlaşmaktadır. Diğer taraftan toplumda medya okuryazarlığı anlayışı oluşturulamamış ve gazetecilerin bin bir baskı ve zorluklarla elde ettiği bilgileri yansıtan gazeteler sosyal medya baskısı altında okunmaz duruma gelebilmektedir. Bunun sonucunda gazetecilik imaj olarak yıpratılmakta, gazetecilerin sosyal yaşamlarına ve mesai durumlarına bedel olan haberler değersizleştirilmektedir. Örgütlenmemiş basın mensupları, ülkedeki işsizliğin ve tüm mesleklerde olduğu gibi gazetecilik mesleğinin de değersizleştirilmesi sonucunda ekonomik yaşam zorluğu ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Demokrasinin olmazsa olmazı; yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü güç olan basının en büyük destekçisi biz kentliler olmalıyız. Bizler adına herkese, her konuda soru sorma, haber alma özgürlüğü olan bir meslek olan gazetecileri ve gazeteleri korumak, değer vermek bizim asli görevimiz olmalıdır".

28 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 19.00’da Belediye binası Eski Nikah Salonu’nda gerçeklelecek toplantıya tüm halkın davetli olduğunu belşrten gazeteciler halkın basın emekçilerine sahip çıkmasını istedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30