banner78
banner25

Baro'ya bıçkın aday!

Edirne Barosu en çekişmeli ve en renkli seçimlerinden birini yaşamaya hazırlanıyor.Genç ve dinamik adayların boy göstereceği baro Başkanlığı seçimlerinin Ekim ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenirken şu an için üç ayrı liste ve adayın seçimlere girmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre şu ana kadar avukat Alper Pınar,Avukat Gökhan Karakoç ve Avukat Mete Türkay’ın liste hazırladığı seçimler öncesinde adaylar yaklaşık 430 üyesi bulunan Edirne barosu avukatlarını tek tek ziyaret ederek projelerini anlatmaya çalışıyor.

Edirne’nin köklü ailelerinden olan ve hayatını avukatlık mesleğine adayan avukat bir babanın oğlu olan avukat Gökhan Karakoç ise bu seçimde en iddialı isimler arasında yer alıyor.

Avukat İbrahim Karakoç’un oğlu olan Gökhan Karakoç 15 yıldan buyana oldukça önemli davalarda cübbesini giyerek yargının en önemli unsuru olan savunma mekanizmasında duruşma salonlarında yer alan bir isim.

Aktif bir yaşantısı olan avukat Gökhan Karakoç Ekim aynının ikinci haftasında yapılacak olan seçimler öncesinde yaptığı değerlendirmede adaylık sürecini ve neden aday olduğunu aktardı. Edirne Doğa Sporları kulübü EDOSK kurucu üyesi ve geçmiş dönem başkanlığının yanı sıra, Edirne Arama Kurtarma Derneği EDAK’ında geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi olan Karakoç “Ülkemiz son yıllarda hepimiz için ortak payda, ortak değer olan demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve düşünce özgürlüğü gibi insanlığın büyük mücadelelerle elde ettiği evrensel ilke ve değerlerden uzaklaşmıştır. Silahı fikir ve kalem olan meslektaşlarımızın Ülkemizi saran bu iklimden etkilenmediklerini düşünmek de olanaksızdır. Bilindiği gibi savunmanın olmazsa olmazı Avukatlık mesleğinin temeli, bağımsızlıktır. Bu cümleden olarak; savunmanın şövalyesi Avukatlar ve Onların mesleki örgütü Türkiye baroları, gelinen noktada kuşatılmaya çalışılmakta, savunma kendini savunmak zorunda bırakılmaktadır”dediği açıklamasında “Mesleğimizin temel mevzuatı olan 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun baroların kuruluşu ve nitelikleri başlıklı 76. maddesinde Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları olarak tanımlanmışlardır. Bu bağlamda barolar, yalnızca mesleki faaliyetler için kurulmuş müesseseler değildir. Barolar, hukukun üstünlüğünü savunan, insan hak ve özgürlüklerini koruyan Avukatların yasa ile kurulmuş örgütleri, hukuk devletinin olmazsa olmazı, savunmanın kaleleridir.Kuruluşu Cumhuriyetimiz ile yaşıt olan Baromuzun bizden evvelki yönetimlerinin günahı ve sevabıyla bir noktaya kadar getirdikleri bu bayrağın, daha da yüceltilmesi, Baromuzun etkinliğinin arttırılması ve hak ettiği saygınlığın korunması tüm Meslektaşların ortak istek ve iradesidir. Bu gayeye ulaşmak içinse Baromuz yönetiminin başkan, yönetim, disiplin, denetleme kurulları ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri olarak tüm organ ve kişileri ile bir bütün olarak çalışması gerektiği hususu da her türlü izahtan varestedir”dedi.

Oluşturduğu yönetimi ile Baro Başkanlığı’na talip olduğunu belirten Karakoç “ekibimiz savunmanın ihmal edildiği, fuzuli bir uğraş olarak görülmeye çalışıldığı, içinin boşaltılarak şekli bir unsura dönüştürüldüğü bir Türkiye’de önce adaletin bizzat kendisinin savunulması gerektiğini içselleştirmiş ve bu fikre sadakatle bağlıdır.Baromuz yönetiminin hiçbir siyasi, dini kurum, kuruluş, düşünce, cemaat ve liderle bağlantısının olmaması, salt hukukun üstünlüğü, insan hakları ve demokrasi ekseninde ulu önder Atatürk’ün her tür dogmayı dışlayan ilke ve devrimleri ışığında kuruluşundaki amaca hizmet ve aksi yöndeki her nevi saldırı ile mücadele etmesi ortak idealimizdir”dedi.

Olağan Genel Kurula Gökhan Karakoç’un listesinin şu şekilde olması bekleniyor.

Baro Başkan Adayı :Av. Gökhan KARAKOÇ

Yönetim Kurulu Adayları :Av.Arzu ÇAĞATAY,Av. Figen GÖNÜL,Av. Kaan POLAT,Av. Sinan TEKİN,Av. Melike ÖZBEY,Av. Üzeyir YÜKSEL,Av. Kadir Orçun İŞSEVENLER

T.B.B. Delege Adayları :Av. Hüsnü PORTAKAL,Av. Tülin KUTLU,Av. Tevfik HATUNOĞLU.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim demirkilit 9 ay önce

Av gokhan Karakoç sizinle mutlaka görüşmem lazım... tel 05427268378

banner30