banner137
banner25

Baro başkanı Pınar "Masanın etrafında oturan tüm tarafların kendisini adaletten, insanımızdan üstün görme hakkı yoktur."  

Edirne'de adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İdare Mahkemesi Başkanı Yaşar Erdem, Edirne Barosu Başkanı Alper Pınar, anıta çelenk sundu.

Pınar, yaptığı konuşmada, savunmanın önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Kurumların avukatlara bakışının sözde değil, özde değişmesi gerektiğini belirten Pınar, şunları kaydetti:

"Kürsüye ve o masadaki adalet arayışının kutsallığına saygı gösteren biz avukatlara da aynı saygı gösterilmelidir. Avukata gösterilen saygı, hakkını ve adaletini arayan vatandaşımıza saygıdır.

Hakim ve savcılarımıza gösterilen saygı da aynı şekilde insanımıza, adalete ve de devlete gösterilen saygıdır. Masanın etrafında oturan tüm tarafların kendisini adaletten, insanımızdan üstün görme hakkı yoktur."  

Adaletin ve hakkın yanında olduklarını dile getiren Pınar, "Halkımızın, hukukun, hukuk devletinin yanındayız. Ve bu kırmızı çizgilerden asla taviz vermeyiz. Sizleri, yeni adli yılda da bu ilkelere sahip çıkmaya, bu uğurda mücadele etmeye, tüm zor koşulların üstesinden gelerek, adaleti, adil yargılanma ilkesinden ayrılmadan, en makul sürede bulmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Törene, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.  

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30