banner137
banner25

Bando ve ciğer festivali 11-13 Mayıs'ta!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8.Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nin, 11-13 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini bildirdi.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, festival kapsamında hazırlanan ciğer tavasının Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için yarışacağını belirtti.

Renkli ve eğlenceli bir festival gerçekleşeceğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

“Kakava ve Hıdırellez şenlikleriyle kentimizde binlerce kişiyi ağırladık. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından birçok kişinin katılım sağladığı Kakava ve Hıdırellez şenliklerinin hemen ardından gerçekleştireceğimiz 8. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’yle yakaladığımız bu ivmeyi devam ettireceğiz. Edirne bu hafta sonu müziğin ve ciğerin tadına varacak. Aynı zamanda kentimizin tanıtımına katkı sağlama amacıyla bu yıl Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruda bulunacağız. Guinness Rekorlar Kitabı’ndan yetkililerin yer alacağı etkinliğimizde, lezzetini herkese kanıtlamış olan tava ciğerimizi dünyanın en büyük tavasında pişireceğiz; bu tavada pişen ciğerimizi halkımıza ikram edeceğiz. Tüm Edirnelileri, Edirne’nin ismini Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıracağımız bugüne, bu tarihi güne tanıklık etmeye davet ediyorum."

- "Viyolensel ve Piyano Resitali"

Edirne Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Edirne Kent Müzesi'nde "Viyolensel ve Piyano Resitali" düzenlenecek.

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, etkinliğin Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuarı iş birliğiyle gerçekleşeceği belirtildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Mayıs saat 19.30'da ücretsiz olarak düzenlenecek konsere vatandaşları davet etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30