banner78
banner25

Balkan Şehitleri anıldı!
Sarayiçi Balkan Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Edirne Valisi Gökhan Sözer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar, Balkan Şehitliği Anıtı'na çelenk koydu.
Edirne Müftüvekili Mehmet Karahan tarafından okunan duanın ardından törene katılanlar, şehitliği gezerek mezarlara karanfiller bıraktı.
Halk Eğitim Merkezinde devam eden törende, konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Türkiye'nin Balkanların en büyük ve güçlü ülkesi olduğunu söyledi.
Türkiye'nin stratejik, ekonomik, kültürel ve demografik bir çok unsura sahip olduğunu anlatan Özcan, şunları söyledi:
''Balkanlar'ın, tarihin acılarını, küskünlüklerini ve intikam duygularını bir yana bırakarak geleceğe yeni, insani ve barışçı bir gözle bakması gerekir. Son Balkan Savaşından sonra geçen kanlı, acıklı 100 yıllık acı tecrübelerden sonra gelecek yüzyılların Osmanlı idaresi zamanında olduğu gibi barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde geçmesini beklemek yerindedir. Türkiye bu amacı gerçekleştirebilirse hem dünyada hem de bu bölgede büyük itibar kazanacağı gibi kendi güvenini ve ekonomik gelişimini daha da sağlama bağlayacaktır.''
Tören daha sonra, okunan marşlar ve şiirlerin ardından sona erdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30