banner78
banner25

Balkan savaşlarının 100. yılında etkinlikler düzenlenecek!
Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Araştırma Enstitüsü, Balkan savaşlarının 100. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenleyecek.
Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Balkan savaşlarının 100. yıl dönümü çerçevesinde, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Balkan Araştırma Enstitüsü işbirliğinde etkinlikler düzenleneceğini söyledi.
Etkinliklerin 20 Nisan tarihinde ''Balkanlarda Osmanlı İdaresi ve Edirne'' paneliyle başlayacağını ifade eden Günşen, ''Balkan Kongre Merkezi'ndeki panelimize, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Yunus Koç, Doç. Dr. Mehmet Özden, Yrd. Doç. Dr. Selim Aslantaş ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Kaynar katılacaklar. Osmanlı devri Türkleri'nin Balkanlar'ı fethi ve iskanı sonrasında oluşan Türk-İslam varlığı, tarihi perspektif açısından ele alınacak'' dedi.
Günşen, planlanan etkinlikler içerisinde 12-13 Ekim tarihlerinde Balkan ülkelerinden yazar, şair ve bilim adamlarının katılımıyla ''Edebiyatın Büyüsünde Barışa Kanat Çırpmak: Çağdaş Balkan Edebiyatlarında Barış ve Kardeşlik Teması'' adlı sempozyumun düzenleneceğini, ardından 7 Aralık tarihinde de ''Küresel Politikada Balkanlar: Negatif Barıştan Pozitif Barışa Uzun İnce Yol'' panelinin yapılacağını belirtti.
Günşen, ayrıca Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi'nin ''Balkan Savaşları 100. Yıl Özel Sayısı'nın'' da yayımlanacağını kaydetti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30