banner137
banner25

Balkan danslarını harmanlıyorlar!

Edirne’de bulunan Bulgar Ortodoks kilisesi yöneticileri tarafından oluşturulan dans grubu başarıdan başarıya koşuyor.Aziz Sveti Georgi Kilisesi Kültür merkezi tarafından 4 yıl önce başlanan ve Edirne’de yaşayan göçmenlerin çoğunluğunu oluşturduğu Balkan Halk Dansları Trakya bayan dans grubunun kurulması ile başlayan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Edirne’de özel bir düğün salonu içerisinde haftada iki defa toplanarak Balkan dansları ve Türk halk danslarını harmanlayarak yoğun bir tempo içine giren bayan dansçılar Bulgaristan’ın Kazanlık merkezinde yapılacak olan Gül Festivaline hazırlanıyorlar.

Tamamen gönüllülük esasına dayanarak hiçbir ücret ödemeden düzenlenen kursa Edirne’de yaşayan bayanlar iştirak ediyor.40 kişiden oluşan ve gelen talep doğrultusunda sayılarını arttırmayı düşünen bayanlar,Balkan müziği eşliğinde Halk Eğitim merkezi dans eğitmeni Tolga Geldi nezaretinde hazırlanan bayanlar amatör ruhla başladıkları grupta profesyonelliğe doğru adım adım ilerliyorlar.

Hedeflerinde 29 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan’ın Kazanlık bölgesinde ki gül festivali olan grup,bu yarışmadan da dereceyle dönmek istiyor.Daha önceki yarışmalarda dereceleri bulunan grubun bu yarışma öncesinde de iddialı olduğunu söyleyen Eğitmen Tolga Geldi; tüm çabalarının katıldıkları festival ve etkinliklerde derece alarak Türk ve Bulgar halk danslarının tanıtımını yapmak olduğunu kaydetti.

Grubun oluşmasında temel taş olan Ayfer Kayaoğlu ve Nevin Işıkoğlu az kişi ile başladıkları gruplarında 40 kişiye ulaştıklarını ve Balkan coğrafyasından bayanları grubu dahil etmeyi başardıklarını kaydettiler.

Grup sözcüleri dans sayesinde hem spor yapacak hemde dans kültürünü yaşatma gayretinde olan tüm bayanlara kapılarının açık olduğunu kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nur 5 yıl önce

Türüne Tolga abi kim tutar seni başarılarının devamlı olmasını dilerim

banner30