banner78
banner25

Bakan Koca "Edirne ilimizde sağlık alt yapısı gayet güçlü!"
Çeşitli temaslarda bulunmak ve İl Değerlendirme Toplantılarına katılmak üzere Edirne’ye gelen Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca Vali Ekrem Canalp’i makamında ziyaret etti. İl Protokolü tarafından karşılanan Bakan koca daha sonra Valilik Şeref Defterini imzaladı.
Edirne Valisi Ekrem Canalp, Sağlık Bakın Dr. Fahrettin Koca’ya üzerinde Selimiye Camii işlemeli Edirnekari tablo hediye etti. Bakan Koca Valilikte yaptığı basın açıklamasında Edirne’de vaka düşüş oranının yüzde 50 düştüğünü aşılama oranının ise yüzde 88 olduğunu söyledi.
Bölge Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere Edirne’ye gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya, Edirne ziyaretinde Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve il protokolü tarafından karşılandı.
Bakan Koca, yaptığı basın açıklamasında “Bildiğiniz gibi ülke genelinde sıkılaştırılmış kurallarla süren bir kısıtlama uygulamasıyla beraber bölgelerde durum değerlendirmesi yapıyoruz. İllerimizin durumunu yerinde değerlendirmek ve tedbirleri yerinde kontrol etmek için bugün Edirne’deyiz. Yerel yöneticilerimizle beraber Trakya bölgesindeki dört ilimizi ele alacağız. Edirne’nin sağlık tarihimizde çok önemli bir yeri var. Sultan 2. Bayezid’ın inşa ettirdiği külliyesi o dönemin en önemli sağlık ve eğitim kurumlarındandı. Edirne’nin şifa kaynaklığı yapmada tarihten gelen misyonunu özellikle komşu ülkelere yönelik sağlık turizmi açısından günümüzde yürütme adına önemli bir potansiyele sahip olduğu aşikârdır. Bu potansiyeli harekete geçirmek adına yapılabilecekleri de görüştük. Tamamlanmış ve yapılmakta olan yatırımların yanında yeni ihtiyaçları gözden geçirdik, proje değerlendirmelerini yaptık. Gün içinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Edirne’nin yanı sıra Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ’ı da değerlendireceğiz” diye konuştu.
Alınan tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükünü azaltmayı hedeflediklerini belirten Sağlık Bakanı Koca, “Filyasyon salgınla mücadelede bildiğiniz gibi çok önem verdiğimiz bir faaliyetimiz. Bu sistemi dünyada etkin şekilde uygulayabilen nadir ülkelerden biriyiz. Edirne’de her biri 3 kişiden oluşan filyasyon ekip sayımız 98. Edirne’de son bir haftada vaka sayısı yüzde %50 oranında azaldı. Edirne’de yatak doluluk oranı yüzde %52,1, yoğun bakım doluluk oranı yüzde %66,7" dedi.
Edirne’de aşılama programının başarıyla yürüdüğünü söyleyen Sağlık Bakanı Koca, şunları kaydetti: “65 yaş üstü vatandaşlarımızın Edirne’de aşılanma oranı % 88. Salgını yenebilmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmak zorundayız. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Bu dönemdeki yoğun mücadelemiz bizleri gerçek bir bayrama çıkaracaktır.”
Basın açıklamasının ardından Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesini ziyaret ederek hastalara acil şifa dileyen Vali Canalp ile Sağlık Bakanı Koca, sağlık çalışanlarını bu zorlu süreçteki fedakârca çalışmalarından dolayı bir kez daha tebrik etti. Ziyaret sonrası Vali Canalp ile Sağlık Bakanı Koca, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Kırklareli’ni kapsayan Bölge Değerlendirme Toplantıları yapıldı.
Bölge Değerlendirme Toplantısının ardından bir açıklama yapan Bakan Koca, “Edirne ilimizde sağlık altyapımız gayet güçlü. Birçok yatırım tamamlanıp hizmete alınmış durumdadır. Uzunköprü ilçemizde yapımı devam eden, 200 yataklı ilçe devlet hastanemizi, 2023 yılının ilk aylarında tamamlayacağız. Böylece tüm ilçelerimizde hastane yatırımlarımızı tamamlamış olacağız. Ayrıca bugün değerlendirmesini yaptığımız, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Kırklareli illerimizde ihtiyaç olan, 112 Acil istasyonları, Sağlıklı Yaşam Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri gibi birçok sağlık tesislerimizin, planlama ve projelendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün sağlık yöneticilerimizle ihtiyaçları gözden geçirdik, taleplerini aldık. Değerlendirmeler sonucunda, bugün bize iletilen talepleri de kısa zamanda gerçekleştirmeye çalışacağız. Biz yarının bugünden daha güzel olacağına yürekten inanıyoruz. Bu inançla ve vatandaşımıza hizmet edebilmenin şevkiyle var gücümüzü sarf ediyoruz” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca Edirne’den ayrıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30