banner137
banner25

AVM'ye bando damgasını vurdu!

Edirne Belediye bandosu ERASTA AVM’de düzenlediği muhteşem konser ile hem çocukları hemde velilerini büyük bir coşku ile eğlendirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle namı dünya çapına yayılmış olan Edirne Belediye bandosundan özel bir çalışma isteyen Belediye Başkanı Recep Gürkan gün içerisinde ERASTA AVM’de düzenlenen etkinliklerin sonunda bandonun farklı bir gösteriyle yer almasını istedi.Talebin yerine getirilmesine saatler kala tek prova ile mükemmeli başaran Edirne Belediye bandosu izleyiciler başta olmak üzere belediye başkanı Recep Gürkan’dan tam not aldı.

AVM’nin mal kabul bölümünden kimseye görünmeden sivil kıyafet ve enstrümanları ile giriş yapan 22 kişilik bando ekibi her katta 6 çıkışı bulunan acil kapıların iç kısmına ve mağaza içlerine saklanarak gelecek komutu bekledi.23 Nisan dolayısıyla değişik okullardan çocukların gösterilerinin sonlanması ile AVM’nin anons sisteminden çıkan sesle harekete geçen bando ekibi ilk olarak restoran katından sivil olarak elinde bulunan enstrümanla çala çala yürümeye başladı.Aynı anda saklandıkları yerden çalarak çıkmaya başlayan ekip yürüyen merdivenleri ayrı ayrı inip zemin katta buluştular.Atatürk’ün sevdiği şarkılardan olan “çalın davulları” parçasını seslendirerek gelen ekibi gören vatandaşlar ise her şeyden habersiz izlemeye başladılar.Bir anda alış veriş yaparken arkalarında ve AVM’nin değişik noktalarında tek başına enstrüman çalan ekibi gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemediler.Ellerinde bulunan cep telefonları ile anı ölümsüzleştirmek isteyen ve sosyal medyadan canlı yayın yapan çok sayıda vatandaş bu güzel olayın paylaşımını yaparak Edirne adının duyulmasını sağladılar.

9.8 ritimle adeta avm’de bulunanları coşturan belediye bandosu yabancıları da oynatmayı başardı.

Gösteriyi başından sonuna kadar izleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan burada yaptığı konuşmada “Edirne bildiğiniz gibi bir turizm kenti. Yılda yaklaşık 5,5 milyona yaklaşan turistimizle her geçen gün bu yolda, büyük ve kararlı adımlar atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. Bundan sonra ard arda özellikle bu mevsimde şehrimizde festival ve etkinlikler düzenliyoruz. Önümüzde ki Cuma günü yani 26 Nisan’dan başlamak üzere 9.Uluslar arası Bando ve Edirne’mizin en marka değerlerinden biri olan tava ciğer festivalimiz başlıyor. 26 Nisan Cuma günü saat 18.00’de Uluslar arası 9. Bando ve Ciğer Festivalimizin açılışında bulunmak üzere hepinizi Edirne Belediyesi önüne bekliyorum ve davet ediyoruz. 28 Nisan Pazar günü yine saat: 18.00’de Saraçlar Caddesi’nde de Ciğer Festivalimizin hem açılışını hem de Ciğer sunumunu yapacağız. Şimdiden hepimize hayırlı olsun”dedi.

Konuşmanın ardından bando çaldığı güzel ezgiler eşliğinde avm’den ayrıldı.Yapılan gösteri ise herkes tarafından büyük takdir topladı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30