banner137
banner25

Askeri lojmanlar düzensiz göçmen yuvası oldu!

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Avrupa’da daha iyi bir yaşam sürme niyetinde olan düzensiz göçmenler buldukları boş ev veya binaları mesken tutuyorlar.

Özelikle Kaleiçi semti ve Londra asfaltı üzerinde bulunan metruk binaları mesken tutan Suriyeliler şimdide gözünü Kaleiçi subay lojmanları olarak bilinen alana diktiler.

Kulekapı caddesi üzerinde 2601 ada 1 parsel ve 479 ada 12 parselde bulunan ve 1980’li yıllarda yapıldığı tahmin edilen toplam 5 bloktan oluşan askeri lojmanları mesken tutan mülteciler mahalle sakinleri içinde sorun teşkil ediyor.Eskiden nöbetçi askerlerin bulunduğu,çevresinde kuşun uçurtulmadığı eski askeri lojmanlar şimdi neredeyse yol geçen hanına döndü.Bakımsızlıktan yıkılmaya başlayan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bir süre önce satışa çıkartılacağı belirtilen lojmanlarda şimdilik mültecilerin meskeni haline geldi.

Mahalle halkının şikayetleri sonrasında polis tarafından lojmanlarda konaklamasına izin verilmeyen mülteciler kısa süre içinde tekrar aynı yere gelip konaklamaya devam ediyor.

Mahalle muhtarı tarafından da sürekli gündemde tutulan ve yetkililere iletilmesine rağmen kalıcı önlem alınmayan konu için mahalle halkı tedbir alınmasını istiyor.

Çocuklarının zaman zaman lojmanların bahçesine oyun oynamaya girdiğini belirten vatandaşlar “içeride kimin olduğunu ve çocuklarımızın ne tür bir tehlikeyle karşı karşıya kalacağını bilmiyor,tahmin bile etmek istemiyoruz.İlla bir olay olduktan sonra mı yetkililer devreye girecek bunu merak ediyoruz”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30