banner137
banner25

Anlatılmayanları anlattı!

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, hedeflerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapmak ve yerel seçimlerde de yerel iktidara sahip olmak olarak açıkladı.

İba, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin İktidara geldiğinden bu yana Edirne için yaptıklarını anlattı.

AK Parti'nin pek çok alanda Edirne'ye yatırımlar yaptığını anımsayan İba, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar yönünden 490 milyon lira yatırım yapılmıştır. Edirne'de 14 merkez açılmıştır. 2 bin 16 sosyal konut yapılmıştır. 200 yataklı huzurevi yatırım planına alındı. Şehit yakınlarının istihdam hakkı arttırıldı. Çocuklarımızı aile sıcaklığına kavuşturarak 14 çocuk evi açtık. Koruyucu aileleri destekleyerek çocuklarımıza sıcak ev ortamı yarattık.

Çevre ve şehircilik alanında 125,6 milyon lira yatırım yapılmıştır. Edirne’ye toplamda 14 tıbbi atık sterilizasyon, atık toplama ve ayırma, atık geri kazanım tesisi yapılmıştır. Gıda tarım ve hayvancılık alanında 2 milyar lira yatırım yapılmıştır. Son 10 yılda kırsal kalkınma için Edirne’ye 36,6 milyon lira hibe desteği verilmiştir. 72 yeni tarımsal sanayi tesisi kurulup, 568 kişiye istihdam sağlandı. Damla ve yağmurlama sulama tesislerinin kurulumu desteklendi. Genç çiftçilere 30 bin lira hibe sağlanmıştır. Enerji ve tabi kaynaklar alanında 627,7 milyon lira yatırım yapıldı. Elektrik üretimi ve elektrik dağıtım hattı uzunluğunu arttırdık. Elektrik ile ilgili tüketici sorunlarının hızla çözümü için çağrı merkezi kuruldu. Yeni elektrik santralleri kazandırıldı."

-"Vakıflar alanında 46 milyon yatırım"

Vakıfların mülkiyetindeki pek çok eserin 15 yılda yeniden ihya edildiğini ifade eden İba, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Vakıflar alanında 46,63 milyon lira yatırım yapılmıştır. Vakıf Kültür Varlıklarına sahip çıkarak son 15 yılda II.Beyazıd Külliyesi ,Hasan Sezai Baba Mescidi, Selimiye Vakıf Müzesi, Kazasker Salih Mescidi, Büyük Sinagog, Saray Hamamı, Taşlık Cami, Timurtaş Cami, Tütünsüz Baba Türbesi, Uzunköprü-Gazi Turhan bey Cami restore edildi.

KÖYDES'e 68 milyon lira yatırım yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlesini başlattık .Yeni sulama alanlarını açtık.Edirne'de 1075 ailenin kullanımı için 1593 hektar alan suya kavuşmuştur. Suyu olmayan köyümüz kalmadı. Yol ağını tüm köylerimize ulaştırdık. Yol ağının yarısından fazlasını asfalt ve betonla kapladık. Haberleşme ve ulaşım alanında 1,61 milyar lira yatırım yaptık. Karayollarını yeniden yapılandırdık. Ayrıca güvenlik ve kolaylık amacıyla altyapı ve iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ettik. Hızlı tren ile halkımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefledik. Görme engelli olan vatandaşlarımız için gören göz sosyal sorumluluk projesini başlattık. 80 görme engelli vatandaşımıza gören göz cihazı verdik."

-"Çiftçiye bereket getirdik"

İl Başkanı İba, diğer yatırımları da şöyle sıraladı:

"Kentsel dönüşüm hamlesini başlattık. Orman ve Su İşleri alanında 2,71 milyar lira yatırım yaptık. Edirneli çiftçilerimize bereket getirdik. Yıllık 191 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. Edirne’nin içme suyu meselesini çözdük. Taşkın koruma tesisleri ile halkımızı ve toprağımızı koruduk. 87 Taşkın Koruma Tesisi kurduk. Buna ilişkin en önemli projemiz Kanal Edirne Projemizdir. 5 bin köye 5 bin Orman Projesi ile Edirne’de 69 köyde gelir getirici orman kurulup fidanlar dikilerek vatandaşlarımıza ek gelir sağlandı.

Kalkınma Ajansı alanında 81 milyon lira yatırım yaptık. Trakya Kalkınma Ajansı 596 projeye 81 milyon lira hibe desteği verdi. Sağlık alanında 183 milyon lira yatırım yaptık. Devlete ait hastaneleri tek çatı altında topladık. Özel kuruluşlardan yararlanma imkanı getirdik. 38 sağlık yatırımı yapılmıştır. Bunlardan en büyüğü Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesidir. Kültür ve Turizm alanında 31,2 milyon lira yatırım yaptık. Eğitim alanında 212 milyon lira yatırım yaptık."

İba, AK Parti'nin Edirne'ye katkılarının süreceğini ifade ederek, "Biz şunu ifade etmek istiyoruz. AK Parti olarak Edirnemize hizmet kazandırmaya ve Edirnemizin en iyi hizmet alması için elimizden geldiğince, teşkilatlarımız ile birlikte çalışmaya gayret ediyor, etmeye de devam edeceğiz. Hedefimiz sayın Cumhurbaşkanımızı 24 Haziran seçimlerinde ilk turda başkan yapmak ve 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Edirne Belediyesi’ni AK Parti olarak almak. Buna da yakın olduğumuzu düşünüyoruz. İnsanların bizim çalışmalarımızı gördüğünü ve takdir edildiğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30