banner137
banner25

Anıt'tan sonra kanala taktılar!

Yunanistan ile Türkiye arasında yanşan tutuklu asker krizi sonrasında ülkede birbiri ardına senaryolar üretilmeye başlandı.Özellikle Yunan medyası tarafından üretilen senaryolar da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan Meriç ileti (bay Pas) kanalının Yunanistan’ın gerçekleştirmesi muhtemel kara harekatını engellemek adına yapıldığını ileri sürdüler.

Yunan basınının sıklıkla dile getirmeye başladığı kanalın tankların olası kara harekatında geçişi engellemek adına yapılan bir kanal olduğu iddia edildi.

2015 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan projenin 7 bin 800 metrelik kısmı tamamlanmış kalan 100 metrelik kısmının ise önümüzdeki ay içinde tamamlanıp hizmete açılması bekleniyor.

Nehrin Arda Nehri ile birleştiği noktada meydana gelebilecek 2 bin 562 metreküp/saniye debinin bin 789 metreküp/saniyelik kısmının nehrin ana yatağından ve 773 metreküp/saniyelik kısmının da Kanal Edirne'den geçirilmesi hedeflenen projenin Yunanistan’da infial yaratması çeşitli yorumlara neden oldu.Söz konusu kanalın yapılış amacının farklı bir şekilde yansıtıldığı Yunan medyasında, halkın durumu farklı algılaması ve yorumlaması günün konusu oldu.

Bilindiği gibi daha öncede komşu Yunanistan Trakya Üniversitesi Karaağaç yerleşkesi bahçesinde bulunan Lozan anıtını da füze rampasına benzetmiş, 1998 yılında hizmete giren anıtın füze rampası olduğu ve Yunanistan’ı vurmak için yapıldığı gibi komik iddiaları kamuoyuna taşımıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30