banner78
banner25

Ambulans için bağış kampanyası başlatıldı!
Edirne Sağlık Müdürlüğü, il genelinde ihtiyaç duyulan 4 ambulansı temin etmek için ''İsminizin ambulanslarda yaşamasını ister misiniz-'' adlı bağış kampanyası başlattı.
Edirne Sağlık Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmetlerinin, acilen ortaya çıkan sağlık sorunlarına, çok hızlı müdahale eden, çağdaş yöntemleri uygulayan, tam donanımlı araçlara ve yetkin bir ekibe sahip olan sistemin adı olduğunu belirtti.
Kazalardan sonra meydana gelen ölümlerin, yüzde 10'un ilk 5 dakikada, yüzde 50'sinin ise ilk 30 dakikada gerçekleşmekte olduğunu vurgulayan Çalışkan, ''Süratli ve bilinçli ilkyardım ile yüzde 15-18'i, acil yardımla ise yüzde 20-25'i önlenmektedir' dedi.
Çalışkan, acil sağlık hizmetlerinin hızlı ve eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için kullanılan ekipman ve tam donanımlı ambulansların öneminin büyük olduğuna dikkati çekti.
Edirne'de İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı olarak hizmet veren İl merkezinde 5, Uzunköprü ve Keşan'da 2'şer adet olmak üzere toplam 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuyla 26 tam teşekküllü Acil Yardım Ambulansı ile hizmet verildiğini anlatan Çalışkan, şunları kaydetti:
''Ancak il bazında yedeğiyle en az 2 adet tam teşekküllü Acil Yardım Ambulansı gerektiğinden daha sonraki hizmetlerimizin daha verimli olması için en az 4 adet Acil Yardım Ambulansına ihtiyacımız vardır. Bu nedenle Sağlık Müdürlüğümüzde ilimizdeki vakıfların, hayırseverlerin ve kuruluşların Acil Yardım Ambulansı bağışlarını beklemektedir.
Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşlarına hibe edilen ambulans ve hasta nakil araçlarının arka kapı şerit alt bölümüne 20x50 cm ebatlarını geçmemek kaydıyla bağışta bulunan kişi, kuruluş veya önerecekleri kişi ve kuruluşlarla ilgili yazı ve ibare yer alabilecektir.
Ambulansın her gittiği vakada o hayırsever vatandaşın ismini sağlık hizmetlerine yaptığı katkıyı hizmet alanlar görecek bu güzel hizmeti takdir edecekler. Hayırsever vatandaşlarımızın bu bağlamda katkılarını önemsiyor isimlerini acil sağlık hizmetlerinde yaşatmayı diliyoruz.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30