banner78
banner25

Alternatif otopark olabilir!

Kentin en büyük sorunlarından birisi olan otopark sorunu her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Özellikle şehrin göbeğinde bulunan resmi kurumlar ev bankalarda işleri olan birçok vatandaşın yoğun olarak kullandığı Kaleiçi semti adeta otopark olarak kullanılırken,semtte oturan sakinler ise ev ve işyerlerinin kapanmasından bir hayli dertli.

Maarif caddesini Belediyenin otopark olarak işletmesinin sınırlı sayıda araca cevap verdiği görülürken,ücretli otoparktan kaçınanların ise sokak aralarını adeta düşüncesizce kullandığı görülüyor.

Otopark yükünü çeken Kaleiçi semtinde bulunan üç büyük okulun ise özellikle yaz aylarında alternatif otopark olarak kullanılmaması akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.Edirne Valiliği tarafından bir süre önce okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması konusu gündeme getirilirken Milli Eğitim Bakanlığının Okul Aile Birliklerine yönelik genelgesi gereği okul bahçelerinin otopark olarak kullanılmayacağı yönündeki maddesi bu yöndeki girişimde en büyük engel olarak görülüyor.

Özelikle yaz aylarında ve Cumartesi-Pazar günleri şehre dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin oluşturduğu yoğunluğu azaltması için düşünülen okul bahçelinin otopark gibi kullanılması gelir getirici bir yöntem olarak görülmesine rağmen Bakanlık genelgesinin aşılamaması yetkililerin adeta elini kolunu bağlıyor.

İstiklal İlköğretim okulu,Şehit Asım İlkokulu ve 1.Murat Liselerinin bahçelerinin alternatif otopark olarak kullandırılmasının gereklilik olduğunu belirten semt sakinleri “evlerimizden dışarı çıkamıyoruz.Kapımızı açtığımızda kapı önünde bir araba ve evimize girip çıkarken dahi zorlanıyoruz.Bir yangın olsa itfaiyenin sokaklardan geçmesi caddeleri dönmesi çok zor ve imkansız.Okul bahçeleri bomboş.Araçlar buraya çekse ve ücret alında alınan ücretle okulun ihtiyaçları giderilir.Yetkililer neden bir şey yapmazlar anlamış değiliz”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30