banner137
banner25

Alt yapı dıştan içe doğru gelecek!

Edirne Belediyesi’nin 22 Şubat 2018 tarihinde kendi imkanlarıyla başladığı altyapı çalışmalarına İller Bankası’ndan kredi onayı çıkmasıyla hız veren Edirne Belediyesi vatandaşların kış ayında mağdur olmaması için alt yapı çalışmalarına il dışındaki alanlardan başlama kararı aldı.

Temel atma ve açılış programının Abdi İpekçi caddesi üzerinde başlaması ile sembolik çalışma yapan müteahhit firma, Başkan Recep Gürkan’ın talimatıyla çalışmalara dıştan içe gelecek şekilde başladı.

2050 yılına kadar Edirne’nin alt yapı sorununa cevap verebilecek kapasitede olan ve 3 yıl içinde tamamlanması planlanan alt yapı için TED koleji önünden Olin kavşağına kadar olan bölüm ile Paşaçayırı mevkiinde bulunan arıtma ve terfi istasyonu kısmından Bölge Trafik önüne kadar olan bölüm kış ayı içerisinde devam edecek.

Alt yapı çalışması yapacak kurum ve firmalarla görüştüklerini ve ileriye dönük olacak şekilde planlama yapıldığını belirten yetkililer “alt yapı çalışması başlamışken tüm kurumların plan ve program dahilinde alt yapı çalışmasını tamamlamasını istedik.İlerleyen süreçte her önüne gelen alt yapıya giremeyecek.Kimse kafasına göre kazı yapamayacak”dediler.

Kentin iç kısımlarına bahar ayının gelmesi ile gireceklerini,şu an için mağduriyet yaratmamak ve vatandaşı çamur deryası ile boğuşturmamak için dıştan içe geleceklerini aktaran yetkililer “büyük ve önemli bir proje bu.Elbette mağduriyetler oluşabilir.Ancak bunları minimize etmek bizim elimizde.Bunlardan biride vatandaşı kış ayı içerisinde çamur deryası ile karşılaştırmamak.Bu yüzden Abdi İpekçi caddesi üzerindeki çalışmayı durdurduk.Avrupa kentin oradan merkeze doğru toplayarak geleceğiz.İçme suyu, yağmur toplama kanalı ve pis su atık kanalları ayrı ayrı döşenecek”dediler.

Proje 380 bin metre İçme Suyu Şebekesi ve 110 bin metre Kanalizasyon Şebekesi ve 30 bin metre Yağmur Suyu Toplama Kanalını içeriyor.Projenin 215 milyon liraya mal olması bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. Nail Mortaş 4 yıl önce

Allah utandırmasın başarılı çalışmalar.

banner30