banner78
banner25

Akmeşe; Geçmiş'i yalanladı!

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, "Mehmet Geçmiş'in açıklamaları doğru değildir. İki sene önce tüm köylerdeki su ve kanalizasyon altyapısı tamamlandı, tüm köy yollarımız asfalt oldu." dedi.

Başkan Akmeşe, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş'i basına yansıyan açıklamaları nedeniyle eleştirdi.

Geçmiş'in açıklamalarının doğru olmadığını, bu açıklamaların kendisini derinden üzdüğünü ifade eden Akmeşe, "Kendisi 'Edirne köylerinde asbest borulardan su içiliyor.' diye açıklama yapmış. Mehmet Geçmiş'in açıklamaları doğru değildir. İki sene önce tüm köylerdeki su ve kanalizasyon altyapısı tamamlandı, tüm köy yollarımız asfalt oldu." diye konuştu.

Edirne Belediyesi'nin çıkardığı dergiyi gazetecilere gösteren Akmeşe, kent merkezinde içme suyu hattında hala 1934 yılından kalma boruların kullanıldığını belirterek, dergideki yazılardan örnekler verdi.

"1934 yılında döşenen su borularından halkımız su içiyor." diyen Akmeşe, konuşmasına şöyle devam etti:

"Halkımız hala burada su içiyor. Halkımıza yazık günah değil mi? Sayın Mehmet Geçmiş çıkıp bunu söylemesi lazım. Şu anda evimize gelen suyun yüzde 65'i kaçak bunu da ben söylemiyorum, belediye söylüyor. Edirne halkının hangi borudan su içtiğini lütfen bir yetkili çıkıp bize söylesin. Ben köylerde kullanılan su borularını biliyorum, asbestli borudan su içilmiyor, ama ben Edirnehalkının bu borulardan su içtiğini biliyorum. Ben soruyorum, Edirne halkı temiz borulardan su içebiliyor mu?"

Edirne Valiliğinin sosyal gelişim merkezleriyle ilgili bir çalışma yaptığını, CHP meclis üyelerinin bu çalışmayı ret ettiğini belirten Akmeşe, çalışma kapsamında dezavantajlı çocukların topluma kazandırılmasının amaçlandığını aktardı.

Meclis üyelerinin böyle bir projeyi kabul etmemesine anlam veremediğini vurgulayan Akmeşe, "Paraları yoksa makam aracına binmesinler, para bulunur, önemli olan insan ise. Meclis üyeleri kabul etmese de Sayın Valimizle görüşüp hükümetimizin katkısıyla projeyi yapacağız." dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30