banner137
banner25

Akgün "süt fiyatı 3 bin 300 TL/ton olmalı!

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün süt fiyatlarında istenilen zammın yapılmaması durumunda çok sayıda hayvanın kesime gideceği ve süt konusunda sıkıntılar yaşanabileceğine dikkat çekti.

Ayçiçeği’nin kalbi olarak bilinen ve genelde ayçiçeği konusu hakkında yapılan açıklamalarla gündeme gelen Trakya Birlik bu defa yönetim kurulu başkanı Ahmet Akgün’ün ağzından çıkan ve süt üreticisini yakından ilgilendiren açıklamayla gündeme geldi.Kendiside süt üretimi yapan ve üretici olan Akgün;ayçiçeği üreticisinin de geçen yıla oranla oluşabilecek zamlar karşısında tedbir aldığını geçen yıl 30 bin ton olan yem satışının bu yıl 56 bin ton olarak istatistiklere yansıdığını söyledi.

Akgün “yem ve küspe ile ilgili satışlarımız çok acayip bir şekilde arttı. Bu da ortaklarımızın ihtiyacından fazla fiyatlar artacağından dolayı yeme yönelmelerinden kaynaklandı. Biz 56 bin ton yem 12 bin ton küspe sattık, geçen sene 30 bin ton yem satmışız. İnsanlar yeme zam geleceği için de böyle bir yol çizdiler”dedi.

Herkesin beklentisinin fiyatların artmaması yönünde olduğunu belirten Akgün “bütün fiyatlar arttı. Burada bir çıkış yolu var, bu da süte acilen zam yapmak. Bizim beklentimiz, ben de üreticiyim. Bugün sütün en az 3 bin 200, 3 bin 300 lira civarına gelmesi lazım. Desteklerin arttırılması güzel ama bunun ne kadar faydası olacağını bilmiyorum. Çünkü herkes ineklerini kestirmeye başladı. İneklerin kesilmemesi için, bizim de üretici ve ortaklarımızla sıkıntı yaşamamamız için süt fiyatının kesinlikle artması lazım. Bu yıl desteklerimiz aynı şekilde üreticimize devam edecektir. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan önümüzdeki sezona hazır olacağız diye düşünüyorum”şeklinde konuştu.

Piyasalardaki artışada değinen Akgün “geçen sene kepek fiyatı bin 200 lira civarındaydı. Bu sene bin 700 liradan aşağı kepek bulamıyoruz. Bununla beraber mısır fiyatı geçen sene bin 300 liraydı, arpa bin 300 lira civarındaydı, bu sene fiyatlar bin 700 civarına geldi. Bunlar fiyatların artmasına sebep oluyor. Bütün ürünlerde yüzde 35-40 oranında artış var. Yem fiyatları da mecburen artıyor. Yemcinin fiyatları aşağı çekme diye bir şansı olduğuna inanmıyorum. Herkes karlarını da azaltarak bu işi götürmeye çalışıyor. Bütün sıkıntı süt fiyatının artmaması. Süt fiyatı artarsa bu kendiliğinden çözülecektir diye düşünüyorum”diyerek süt fiyatının en az 3 bin 200 lira olması gerektiğini savundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30