banner137
banner25

Ağa Selim “Kırkpınar seyircisiz oynanmayacak!”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 11 yıl Kırkpınar ağalığını yapan ve ebedi 3 altın kemerin sahibi olan Seyfettin Selim 9-10-11 Temmuz 2021tarihlerinde 660’ncısı yapılacak Yağlı Güreşlerin seyircisiz oynanmayacağını belirtti.

Edirne’de kendisi adına yaptırdığı kreş için incelemelerde bulunan ve ardından gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Seyfettin Selim; ilk defa baş pehlivanlık kürsüsüne çıkacak güreşçiye de ciddi anlamda ödül vermeyi düşündüğünü belirtti.

Selim, açıklamasında “bu sene Kırkpınar güzel geçecek.Bu sene yeni bir pehlivan çıkarsa Kırkpınar’a onu ciddi anlamda ödüllendireceğim. Mehmet Yeşil’i daha önce ödüllendirmiştim ona araba almıştım, bu sene daha büyüğünü yapacağım. Daire olabilir, hayatını kurtaracak bir şey olsun. Ama şu ana kadar başpehlivan olanların hiç biri olmayacak, ilk defa başpehlivan olacak. Buradaki pehlivanlar başpehlivanlar olunca hayatının kurtulacağını öğrensin ona göre pehlivanlık yapsın”dedi.

Kırkpınar’n seyircisiz oynanması konusunda bakanlık görüşü olduğunu,Federasyonun da bu yönde görüş belirttiğini,belediye başkanın da aynı kanıda olduğunu belirten Seyfettin Selim; bunun sadece bir görüş olduğunu ve bu görüşün siyasi bir görüş olduğunu ifade ederek “Seyirci olacak!Olmama şansı yok.Seyirci yok demek sadece siyasi bir görüş. Federasyon öyle diyor, belediye başkanımız öyle diyor, demek zorunda.Ama ben Kırkpınar Ağası olarak benim böyle bir sorumluluğum yok. İnanmıyorum seyircisiz olacağına.Çünkü gittiğimiz güreşlerde Antalya’da seyirci yok dedik seyirci vardı. Bursa’da seyirci yok dedik dünya seyirci vardı. Tedbir alacağız, yine seyircimiz olacak. Bu kadar üst üste olmayabilir ama seyirci olur”şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığının aşı konusunda çok başarılı olduğunu bu yüzden yağlı güreşe gönül verenlerin çoğunun aşılamasının tam olduğunu hatırlatan Selim “ Kırkpınar seyircili olacak.Dün yapılan aşıyı biliyorsunuz. 1 milyon 300 bin kişiye aşı yapıldı. Aşı konusunda çok iyiyiz, burada siyaset yapmak yok.Aşı konusunda çok iyiyiz. Ben inanıyorum ki bu hükümet bu devlet, sağlık bakanlığı, sağlık çalışanlarımız Kırkpınar’a kadar bu işi bitirirler. Bizim seyircimiz yüzde 95’i 40 yaş ve üstü yani yüzde 5’i 40 yaş altı onun da zaten o zamana kadar 25 yaşa ineceğine inanıyorum bu ayın sonuna kadar”dedi.

Kırkpınar ağalığı konusunda kendisinden daha iyi bir aday çıkana kadar ağalığa devam edeceğini her fırsatta dile getiren Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim “ben Kırkpınar’a her zaman adayım. Edirne’de iyi bir aday çıkana kadar bu işi seven bir adam çıkana kadar ben adayım. Benim Kırkpınar’ı arttırmamamın sebebi iyi bir aday çıksın. Hep söylediğim bir şey var.Ağalık farklı bir şey.Sadece Kırkpınar’da ağa olmakla olmuyor. Kreşe verdiğim parayla ben 10 sene ağalık yaparım. İstanbul’da iki tane sağlık ocağı yaptırdım, Kırkpınar ağası olduğumuz için kırk derslik bir okul yaptırıyoruz.Onunla 40 sene ağalık yaparım. Amaç burada bu işi seven iyi bir kardeşimiz gelsin, Kırkpınar’a da yakışacak onurlu,şeferli kötü işi olmayan mafya tipler olmayacak”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30