banner78
banner25

Ağa Selim "adam gibi biri çıkana kadar bırakmayacağım"!

Bu yıl 658’ncisi düzenlenen Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalık ihalesine girerek 661 bin TL’ye 11’nci kez 659’ncu Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri ağası olan iş adamı Seyfettin Selim Edirne’de basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.Her yıl geleneksel olarak yapılan ağalık yemeğinin bu yıl bazı nedenlerden dolayı geciktiğini ve yemeği Kırkpınar ertesine bıraktığını belirten Ağa Seyfettin Selim yaptığı açıklamada ağalığı adam gibi biri çıkana kadar bırakmayacağını yineledi.

Özel bir restoranda düzenlenen yemeğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da katıldı.Ağa Selim yaptığı açıklamada “Kırkpınar ile ilgili bizim bir sıkıntımız yok.Yanlış giden bir şey de yok.Kurallara her şeye uyuldu.Bir sıkıntı olmadı.Ben herkese teşekkür ediyorum.Diyorum ki; Ben Kırkpınar’ı istediğim gibi ağa çıkmadan 10 sene 15 sene daha götürürüm.Belki 20 sene.Veririm bir sene sonra yine alırım.Beğenmedim Edirne’ye yakışmadı,Kırkpınar’a yakışmayan bir ağa oldu mu yine geri alırım”diyerek ağalık kriterlerini sıraladı.Ağa olacak kişinin “bir siyasi beklentisi olmayacak.Siyaset yapmayacak.bunun için devletin kurumlarıyla bir işi olmayacak.Devlet’ten beklentisi olmayacak diyorum ben altına imza atıyorum ve başkasının parasıyla da olmayacak.Kendi parasıyla olacak.Ben Kırkpınar ağalığını 10 senedir yapıyorum, bu 11’nci senem.Tecrübeliyim”şeklinde konuştu.

Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kırkpınar’ın yapıldığını ve belediyenin ağalık ihale bedeline ihtiyacı olan bir belediye olmadığını söyleyen Ağa Seyfettin Selim “5-600 milyar para ödüyoruz.Bu bir formalite.Biz gittiğimiz her yerde ben Seyfettin Selim olarak Kırkpınar ağası olarak nereye gidersem gideyim,ağalığın hakkını verdiğime inanıyorum.Vermediğine zaten azarlıyorum.Kim olursa olsun.mevki makam gözetmeksizin.Ben bunu yapıyorum yapmaya’ da devam edeceğim”diyerek Edirne’de görev yapan basın mensuplarına da Kırkpınar’ı bilen ve yaşayan kişiler olarak en iyi şekilde haberleştirdikleri için teşekkür etti.

Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan ise “Kırkpınar onurlanılacak,gurur duyulacak bir makamdır.Ama siyasi ikbal için,ekonomik ikbal için kullanılacak bir makam değildir.Dolayısıyla Kırkpınar ağası olacak kişinin ekonomik durumunun iyi olması bir avantajdır,sadece ekonomik durum ile Kırkpınar ağalığı yapılmaz.

Sevgili Ağam Seyfettin Selim bunu 10 yıldır başarıyla yapmaya devam ediyor.Zaten 10 yıldır bunu başarıyla yapmasa altın kemerin Kırkpınar'ın tarihindeki bizim kayıtlarımıza göre,inşallah seneye üçüncüsünün ebedi sahibi olacak, 3 altın kemerli tek ağası olmazdı.Artık ağaların ağası Seyfettin Selim’e bu ünvanı yetmemeye başladı. 3 altın kemer olunca bu böyle gitmeye başladı.Bu beni aslında zarara ve zora sokuyor. Çünkü bütçede altın kemer belli ve her üç yılda bir üst üste ağalık yapana altın kemer vermek durumundayız.Sevgili ağamda 3 yıl üst üste sürekli olarak aldı için bizde kendisine sürekli olarak altın kemer vermek durumunda kalıyoruz. Göz açıp kapayıncaya kadar 3 yıl geçiyor ve yine yeni bir altın kemer yaptırmak zorunda kalıyoruz.Seyfettin Selim bunu hakkı ile yaptığı için gözümüzde yok gönlümüzde. Allah ona da yakışanı veriyor.İnşallah bundan sonra da öyle olur. Tabii sevgili ağamızın da söylediği gibi Kırkpınar ağalığı sadece bir ekonomik ağalık değildir. Çünkü Türk'ün ata sporu olan ve 658 yıldan bu yana devam eden bu efsane bitmeyen güreşin devam eden efsanesi, Türk milleti ebediyen var olacak ve var oldukça da sürecek bir efsanedir.O yüzden diyorum ki; bizden sonraki kuşaklar da Kırkpınar ve yağlı güreşi bizden atalarımızdan aldığımızdan daha temiz bir şekilde gelecek kuşaklara emanet eder ve bu geleneği sürdürürler”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30