banner78
banner25

Ağa'dan tepki!

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin güreş ağası Seyfettin Selim’den tv program yapımcısı Acun Ilıcalı’nın programında yarışan Başpehlivanlık yapmış İsmail Balaban’a çağrıda bulunarak yarışmayı bırakmasını talep etti.

Bir dönem Tarihi Kırkpınar yağlı Güreşlerine damgasını vuran başpehlivan Abdullah Ersoy’un sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşım sonrasında güreş camiası adeta kenetlenerek Survivor yarışma programında yaşananlara tepki gösterdi.İsmail Balaban’ın yağlı güreş başpehlivanı kimliği ile katıldığı yarışma programında yaşanan bazı olaylarla Ata sporu güreşin ve onun ananesi olan pehlivanın onurunun ayaklar altına alındığını savunan Ersoy “Yağlı güreşimizi ve Başpehlivanımız İsmail Balaban’ımızı rezil bir program olan Türk geleneklerine ters düşen içinde yalan, iftira,sahtekarlık olan Acun denen sahtekarın yarışmacılara köle muamelesi yapan densize haddini bildirmek lazım. Hani güreşi seviyordu?Hani güreşçiyi seviyordu? Reyting uğruna İstediği bölümleri yayınlıyor.Canımızı acıtıyor.Efendi bir başpehlivanımız gaflete düşüp bu daveti kabul etmiş olabilir. Ben şahsen baştan karşı çıkmıştım. Destekleyenler de oldu. Ama şu anda gidişat iyi değil.Şu anda topyekün birlik olup bu programı protesto edip şampiyonumuzu çekmeliyiz.Kanal sahibine haddini bildirmeliyiz.Bizim yağlı güreşimizin de, Kırkpınarımızında reklama ihtiyacı yoktur. Pirimiz üstadımız Hazreti Hamza dır.Buradan yağlı güreşin ne yazık ki himayesinde olan Güreş federasyonuna sesleniyorum. Sen ne iş yaparsın? Medeni iftiharımız PEHLİVAN ımız rencide ediliyor. Yağlı güreşimiz rencide ediliyor sen nerdesin? Sen bu işe niye izin verdin? Niye tepki göstermiyorsun? Güreşe ve güreşçimize böyle mi sahip çıkıyorsun? Son olarak şunu yazayım bu lafta yarışma programında işler daha kötüye gitmeden önlem alınmalı.Selamlar saygılar”ifadelerini kullandığı paylaşımı sonrasında Yağlı Güreşin efsane ağası Seyfettin Selim’de paylaşımın altına yakışan yorumu yaparak “Aynen katılıyorum programı bıraksın gelsin ne kazanıyorsa desteği ben vereceğim.Kırkpınar ağası olarak kendini orada küçük düşürmesin.Yapılan saygısızlıklara boyun eğmesin.O Türkiye’nin başpehlivanı.Sahtekarlarla yarışamaz”şeklinde yorumda bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30