banner137
banner25

Ağa'dan "Mehmetçiğe destek yürüyüşü!"

657’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağası Ahmet Çetin Afrin’de devam eden “Zeytin dalı” harekatı’ndaki Mehmetçiklere destek için yürüyüş başlattı.

Günler öncesinden düzenlediği basın toplantısında Edirne halkına 9 Şubat günü Selimiye cami arkasında bulunan alanda toplanma çağrısında bulunan Ağa Ahmet Çetinoluşturduğu platformda konuşarak herkesin birer Mehmetçik olduğunu ve Mehmetçiğin yalnız olmadığının bilinmesini istedi.

Mehter takımı eşliğinde Cuma namazı sonrasında okunan duaların ardından toplanan halka Türk bayrağı dağıtan Ağa Ahmet Çetin’in bu çağrısında kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden destek gelmezken Gazi Muharipleri derneği ve halk katılım göstererek destek verdi.

Atılan sloganlar eşliğinde yürüyüşe başlayan kortej Belediye önünde geldiğinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a çağrıda bulunarak yürüyüşe katılmasını istedi.Ahmet Çetin burada yaptığı açıklamada “Arkadaşlar bu yürüyüş Ahmet Çetin’in değil.Bu yürüyüş Türk milletinindir.Biz buradan dünyaya diyoruz ki!Biz biriz ve tekiz.Kimsenin bize gücü yetmez.Biz hepimiz birer Mehmetçiğiz.Bu yüzden isterim ki tüm kurum ve kuruluşlarımız şu sahada meydanda olsun.Olmayanları kınıyor olanlarla beraberim”şeklinde konuştu.

300 civarında vatandaşın katıldığı destek yürüyüşünde birde toplanan bere ve atkılar tır aracı ile Afrin’e doğru yola çıkarken kortej yürüyüşü Askerlik Şube Başkanlığı önüne kadar devam etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30