banner137
banner25

Ağa adayı'ndan sağlık raporu istenmeli!

657’nci Tarihi Kırkpınar ağalık ihalesini 1 milyon 522 Bin TL gibi rekor bir rakamla alan ve ardından yaptığı basın toplantısıyla enteresan taleplerde bulunan Ağa Ahmet Çetin’e 2004 yılı Kırkpınar ağası iş adamı Mustafa Altunhan’dan cevap gecikmedi.

Dün düzenlediği basın toplantısında hakkınsda çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan ve sonrasında ağalık bedelinin ilk taksiti olan bedeli ödediğini ifade eden Çetin devamında ağalık konağı istediğini,VIP geçiş kartı talebi olduğunu ve araç plakasının resmi olması gerektiğini söylemesi Kırkpınar eski ağası Mustafa Altunhan’ı açıklama yapmaya itti.

2004 yılı Kırkpınar ağası Mustafa Altunhan düzenlediği basın toplantısında ihale şartnamesini hazırlayan Edirne Belediyesinin bundan böyle ağalık ihalesine girenlerden insanların ruh halini belirten sağlık raporu alınması gerektiğini belirtti.

Ağa adayı olacak kişinin belli kriterlere sahip olması gerektiğini hatırlatan Mustafa Altunhan konak talebinde bulunan ağa Ahmet Çetin’e “gelsin, konak benden tadilatı ve tefrişat ondan”diyerek çağrıda bulundu.

Mustafa Altunhan Çetin’in eski ağalara atıfta bulunduğunu ve çek vererek ağa olduklarını söylediğini belirterek “ağa dediğiniz çekten,paradan,şundan,bundan bahsetmez.Bizde Kırkpınar ağalığı yaptık.Bizden kimse çek falan istemedi!Kırkpınar ağalığını aldıktan sonra günü geldiğinde götürdük parayı nakit olarak masanın üzerine koyduk.Eğer siz ağalık yapıyorsanız,bir şey isteme lüksünüz yok.İnsanlar ağadan ister.Eğer ağaysanız ağalığın hakkını vereceksiniz.Ağanın çeki senedi olmaz.Sözü olur.Ağaya çek karnesi yakışmaz.”dedi.

Çetin’in sahte plaka ve ağalık plakası ile VIP talebine ise “Trafik Şube Müdürlüğüne gidip,ücretini yatırarak adına soyadına özel bir plaka çıkartabilir.Eğer ağırlığınız varsa ağalık size yakışır.Ağalık makamı ağırlık gerektirir ve insan onu kendi yaratır.VIP falan hikaye”diyerek bu tür açıklamaların ağalık makamına zarar vereceğini kaydetti.

Konak talebini ise “ağa isteyen değil verendir”diyerek “böylesi bir talebi haklı buluyorum ama şaşkınlıkla karşılıyorum.Ben kendisine Kaleiçi semtinde bir konak tahsis edeceğim ve tadilatını ve teşrifatını kendisinin yapmasını isteyeceğim.Buyursun konak benden”şeklinde konuştu.

İhale şartnamesini hazırlayan Edirne Belediyesinin bundan böyle ağalık ihalesine girenlerden insanların ruh halini belirten sağlık raporu alınması gerektiğini belirten Mustafa Altunhan “belediye bence biraz daha ağalık ihalesine girenlerden insanların ruh halini belgeleyen sağlık raporu istemeli.Sağlıklı insanlar girsin.Olur ya; hiç ummadığınız bir şekilde sağlık durumu iyi olmayan birisi bile ihaleye katılabilir.”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30