banner137
banner25

Afiş'e Kovid-19 tedbiri!

CHP'nin Merkez Bankası rezervlerinin harcanmasıyla ilgili iktidara yönelttiği "128 milyar dolar nerede?" sorusunun yer aldığı afişler engellenmeye tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Edirne CHP il binası dış cephesine asılan ve üzerinde Külliye’nin fotoğrafı bulunmamasına rağmen sade bir yazı ile “128 milyar dolar nerede?”yazılı pankartın savcılık talimatıyla sökülmesinin ardından 15 Nisan akşamı kırmızı zemin üzerine beyaz yazı ile sadece 128 yazısı ve altında CHP logosu bulunan yazı bugünde Kovid-19 salgını bahane edilerek Edirne Valisi Ekrem Canalp imzalı talimatı ile kaldırılmaya çalışıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin 16 Nisan 2021 Cuma günü parti il binasına gelerek Merkez İlçe Başkanı Av.Burak Güngörmedi’ye pankartın sökülmesi yönünde tebligat yaptıkları ifade edildi.Yaşanan sorun üzerine merkez İlçe Başkanı Av.Burak Güngörmedi tebligat işlemi sırasında cep telefonu ile görüntü alarak burada asılan afişin pandemi kurallarına aykırı olduğunu belirterek “en bir hukukçu olarak üzüntümü dile getiriyorum.Bu kararla birlikte hukuk öldü arkadaşlar”dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından imza altına alınarak tebliğ edilen evraka göre “Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Pandemi olarak ilan edilen Covid-19 salgını ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurularının önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu risk yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla yeni kısıtlama ve tedbir kararları alınarak uygulamaya geçirildiği, Edirne il sınırları içerisinde vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine dair Uluslararası Sözleşmeler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlar kapsamında, genel sağlığın korunması, kamu düzeni ve kanıtı güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin ve şiddet olaylarının önlenmesi, temel hak ve hürriyetlerin korunması amacıyla il merkezi, ilçeler, polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamında resmi programlar ile Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımızca düzenlenmesi uygun görülenler hariç olmak üzere, düzenlenebilecek her türlü Basın Açıklaması, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü, Miting, Açık Hava Toplantısı, Yürüyüş, Protesto Eylemi, Oturma Eylemi, Açlık Grevi, Stant Açma, Çadır Kurma, imza Kampanyası, Konser, Şenlik, El ilanı Bildiri,Broşür Dağıtma, Afiş/Poster/Pankart Asma vb. etkinliklerin ve siyasi parti, sendika, dernek vb. sivil toplum kuruluşu binalarına, kendi bayrak, amblem ve logoları dışında her türlü afiş, pankart vb. malzemelerin asılmasının 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi ile 5442 sayılı İl idaresi Kanununun 11/C ile 66. maddeleri gereğince 16 Nisan 2021 Cuma gününden 30 Nisan 2021 Cuma gününe kadar 14 (on dört) gün süreyle YASAKLANMASI, Bu hususta alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere Umumu Hıfzıssıhha Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve diğer kanunlara göre adli ve idari işlem yapılması uygun görülmekte ise de; Gereğini takdir ve tensiplerinize arz ederim”denildi.

Konu hakkında açıklama yapan CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Av.Burak Güngörmedi; “15 Nisan günü partimizin dış cephesine asmış olduğumu 128 sayısının bulunduğu afiş bugün kaldırılmaya çalışılmaktadır.Edirne Valiliği hukuken bir şey yapamayacaklarını bildikleri için bu pankarta sadece bizim pankartımıza özel şekilde Kovid-19 tedbirleri kapsamında virüsün yayılmasını engellemek maksadıyla afiş asmanın yasaklandığına dair kararı bugün bize tebliğ etmiş bulunmaktadırlar.Bu açık şekilde hukuka aykırıdır.Hukukun ve kamunun vermiş olduğu gücü hukuksuz şekilde kullanmayla eş değerdir.Mantık sahibi her insan virüsün afişle ilgili olmadığını bilebilir.Ancak Edirne Valiliğimiz bunu karar haline getirerek polis memurlarını partimize göndererek bize bunu tebliğ etmiş durumdalar.12 yıllık bir hukukçu olarak benim bu karara söyleyebileceğim tek şey üzgünlüktür. Bu karar devletimizde hukukun üstünlüğünün,hukukun öldüğünün kanıtıdır”diyerek sözlerini Fatih Sultan Mehmed’in bir sözüyle noktaladı!.. “aklı öldürürsen ahlak da ölür.Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür.Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür.Adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür”dedi.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak’ta bir açıklama yaparak “Sarayın çatısı hakaret kabul edilince Edirne İl örgütümüz afişlerden çatıyı kaldırdı.Bu defa Edirne Sulh Ceza hakimliği “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin toplumun farklı görüşlerine mensup kısımlarının tepkisine yol açıp karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmelerine neden olabileceğini değerlendirerek; ama bu hiçbir yasa maddesinde yok!Afişlere el konmasını onayladı.Bugün ise il başkanımız sadece “128” diye afiş asmış bu defa da mahkeme Cumhurbaşkanının pandemi için aldığı tedbirleri gerekçe göstererek afişi indirme kararı almış.Bu tam da kurtla kuzunun suyu bulandırma hikayesi.Böyle uyduruk bir suç hangi kanunda var? Kanunsuz suç icat etmek nerede var?”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30