banner137
banner25

Adrese teslim mi?

Edirne İl Özel İdaresi “Edirne Merkez ve İlçe Köylerine Parke Taşı Alımı” işi için açık ihaleye çıkıyor.Edirne Merkez ve köylerinin tamamında kullanılacak olan 100 bin metrekare kilitli parke taş işi için İl Özel İdaresi’nden teknik ve idari şartname alan firmalar fiyat teklifi hazırlamakta zorlandıklarını iddia ederek “bu nasıl şartname?Malın teslim yeri yazmasına rağmen döküm yeri yazmıyor” dediler.

9 Ekim 2018 günü yapılacak olan ihale için fiyat çalışmasına başlayan firmalar 9 ilçeye nakli sağlanacak olan taşların nereye nakledileceğinin yazmamasından dolayı fiyat teklifi hazırlamakta sıkıntı yaşıyorlar.

İhale’nin teknik şartnamesinde Edirne merkez 14 bin ,Havsa 8 bin 500, Lalapaşa 9 bin,Süloğlu 4 bin, Uzunköprü 22 bin, Meriç 8 bin 500,Keşan 18 bin,İpsala 8 bin 500, Enez 7 bin 500 metrekare parke taş ihtiyacı olduğu belirlenirken nakliyenin bahse konu merkezlere mi yoksa parke taş işi yapılacak olan köylere mi olduğunun belirtilmemesinin fiyat verecek firmaları zora soktuğu ileri sürüldü.Adının açıklanmasını istemeyen bir firma “ben bahse konu iş ile ilgili fiyat çalışması yapıyorum.Ancak burada ihaleyi alacak olan firmaya kesin nakliye yerinin belirtilmesi lazım ki bizde ona göre fiyat verelim.Örneğin taşı Enez’e teslim denilmiş.Oradan Enez’in bir köyüne nakliyesi istenirse bu bize zarar yazar ve bunun belirtilmesi lazımdı.hangi köye ne kadar taş gidecekse onu belirtseler daha doğru olurdu” diyerek şartnamede eksiklik olduğunu iddia ettiler.

İhale şartnamesinin 25’nci maddesinde yazan şartların önünün açık olduğunu ifade eden firma yetkilileri “Madde 25 Her türlü ödenecek vergi KDV hariç, resim, harç ile ulaşım ve her türlü sigorta giderleri vd. giderler ile yüklenicinin deposundan malzemenin yüklenip, idarenin uygun gördüğü alana nakliyesi ve indirme masrafları, malzemelerin laboratuvarda test ettirilmesi masrafları yüklenici tarafından karşılanacaktır”deniyor.Burada bize çıkıp birisi yarın “mal teslim yeri Enez değil Enez’in 20 kilometre ilerisinde bulunan falanca köy derse biz ne yaparız?Bu araçlar oraya su yakmıyor.Böyle saçma sapan ihale olmaz.Biri bana çıkıp şunun mantığını açıklasın. “Yüklenicinin deposundan malzemenin yüklenip, idarenin uygun gördüğü alana nakliyesi ve indirme masrafları, malzemelerin laboratuvarda test ettirilmesi masrafları yüklenici tarafından karşılanacaktır” demek neyin nesi?Biz buna nasıl fiyat verelim? İhalede bunun açıkça belirtilmesi lazım.Biz malı Enez’e teslim ettikten sonra taşın döşeneceği alana da yeniden yükleme yapılacaksa buda masraf. Bunu da doğrudan temin yada kendi imkanlarıyla yapacaklar. Neden ki defa iş yaptırma gayretindeler?İş birilerine adres teslimi mi yoksa?” diyerek imada bulundular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İzzet baybüre 5 yıl önce

Abim bu taşlarında Akibetleri gegel şeçim öncesi muhtarların bile bilgisi olmadan köy meydanlarına getirilip dökülen ve Halen döküldüğü yerde duran taşlar gibi olmasın. Sayın il genel meçlisi üyeleri köylere çıkıp bi dolaşsa bu işlerin masa başında olmadığını görürler sanırım. Seçime kadar gezerken tabanlarının şiştiğini köylere sevildikten sonrada bi uğrasalar. İsmimizde gizlemene gerek yok . İyi çalışmalar

banner30