banner137
banner25

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Edirne'de!
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Türkiye, Suriye'deki insanlık suçunun sona ermesi, akan kanın durması, gözyaşının dinmesi noktasında inisiyatif almaya çalışıyor. Türkiye kimsenin hareketlendirmesiyle yola düşecek, onların istediği yönde hareket edecek bir ülke değil. Ama Türkiye bu yanı başındaki bu insanlık dramına bigane duyarsız kalamaz'' dedi.
AK Parti Edirne 4. İl Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Edirne'ye gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i, Edirne Valisi Gökhan Sözer, protokol üyeleri ve partilileri kentin girişinde karşıladı.
Ergin, daha sonra yeni hizmete açılan Edirne Adalet Sarayı'nı gezdi, bina hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'ten bilgi aldı.
İncelemelerinin ardından bir otelde kısa süre dinlenen Ergin, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
''Suriye'den yoğun bir göç var. Uluslararası kamuoyunda sanki Türkiye müdahale etsin beklentisi oluştu. Bu konudaki öncelikler nelerdir-'' sorusu üzerine Bakan Ergin, Türkiye'nin Suriye politikalarının hep insan odaklı olduğunu söyledi.
Suriye'de bir insanlık dramı yaşandığına vurgulayan Ergin, ''Türkiye'nin Suriye politikası hep, insan merkezli, insan odaklı oldu. Suriye'deki yönetim yeni bir yönetim değil, AK Parti'nin iş başına geldiğinde de Suriye'de aynı lider ve aynı yönetim anlayışı vardı. O dönem içerisinde bütün dünya Suriye'yi tecrit etmeye çalışırken, Türkiye Suriye'nin yanında durdu, Suriye'nin adeta dünyaya açılan nefes borusu oldu'' diye konuştu.

-İnsan hakları ihlali-

Suriye'deki yöneticilerle herhangi bir sorunlarının olmadığını ifade eden Ergin, şöyle devam etti:
''Son bir yıldır yaşanan insanlık dramı, vahşet, katliama varan uygulamalar elbette bizi rahatsız ediyor. Suriye'ye komşuyuz, akrabalık bağlarımız var. Özellikle kendi seçim bölgemde sınır bölgede köylerde yaşayan Hataylılar genelde akraba. Türkiye'nin şu anki duruşu insan hakları ihlallerine dönüktür, insanlığa karşı işlenen suçlara dönüktür. Türkiye, Suriye'deki insanlık suçunun sona ermesi, akan kanın durması, gözyaşının dinmesi noktasında inisiyatif almaya çalışıyor. Türkiye kimsenin hareketlendirmesiyle yola düşecek, onların istediği yönde hareket edecek bir ülke değil. Ama Türkiye bu yanı başındaki bu insanlık dramına bigane, duyarsız kalamaz. Bu anlamda Suriye'deki tahribat büyümeden, daha fazla acı, gözyaşı kan akmadan, nasıl sonlandırılır bu acılar bunun gayreti içerisinde. İş bu noktaya gelmezden önce Türkiye'nin çok önemli gayretleri oldu, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız müteaddit defalar Suriye yönetimiyle ortak çalışma arzusunu ortaya koydu. Ama maalesef bu gayretlerimiz sonuç vermedi. Bugünler gelmesin diye geçmiş dönemde Türkiye'nin gayretleri olmuştu. Maalesef Suriye yönetimi bugünleri öngöremedi. Umarım bundan sonra yaşanacakları öngörür muhtemel acıları önleyici adımlar atılır''

-''Şu anda bunları konuşmak yarar getirmez''-

Adalet Bakanı Ergin ''tampon bölge iddialarına ilişkin'' soruya da ''Şu anda bunları konuşmak yarar getirmez, inşallah ihtiyaç olmaz, gerek kalmaz. Yaşanan dram, acı daha da büyür ise önümüzdeki günler ne getirecek bilemeyiz'' cevabını verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30