banner137
banner25

92 yıllık hakimiyet coşkuyla kutlandı!
Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından kutlamalara 25 Kasım Stadyumu'nda devam edildi.
Edirne Valisi Gökhan Sözer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Cengiz Demirci ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi burada, tören aracıyla dolaşarak halkın bayramını kutladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlamına ilişkin konuşan Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, ''Anka kuşu'' gibi küllerinden yeniden doğan bir milletin başlattığı milli mücadelenin taçlandığı bugünün coşkuyla kutlandığını söyledi.
Özcan, gücünü sadece milletten alan milli mücadelenin tesadüfle açıklanmayacak kadar önemli ve tarihi misyonu olan, planlı ve programlı bir zafer olduğunu kaydetti.
Ardından ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Sözer, Tuğgenaral Demirci ve Belediye Başkanı Sedefçi tarafından verildi.
Balkan Çocuk Şenliği için kentte bulunan Batı Trakya, Romanya, Rusya ve Arnavutluk'tan gelen öğrencilerin de aralarında bulunduğu öğrencilerin resmi geçidinin ardından tören halk oyunları gösterilerinin ardından son buldu.
Törenleri CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın yanı sıra, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30