banner78
banner25

9 MİLYON TL TUTARINDAKİ 4 MÜJDE İLE EDİRNE’YE GİDİYOR…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 9 milyon lira tutarındaki 4 adet yatırım müjdesi ile yarın Edirne’ye geliyor. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Edirne programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 18 adet tesisin temelini atacak.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 23 Haziran Cuma günü Edirne’de düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 199 milyon lira yatırım bedelli 18 adet tesisin temelini atacak.Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu düzenlenecek merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak.

Edirne’ye 199 Milyon TL’lik 18 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 19.00’da Selimiye Camii Önü’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Lalapaşa Doğanköy Barajı, İpsala Karaağaç Göleti, Keşan Altıntaş Göleti, Keşan Lalacık Göleti, Meriç Umurca Göleti, Uzunköprü Salarlı Göleti, 7 adet sulama tesisi ile 3 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP tarafından Gökçetepe Tabiat Parkı’nda yapılacak çalışmaların temelini atacak.

Prof. Dr. Eroğlu, Edirne’de 6 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 5 aileye de Orköy sertifikası verecek. Ayrıca ceviz, mazı, badem, ıhlamur, iğde ve mavi servi türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle Edirne’de 183 bin 500 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 5 milyon 720 bin metreküp su biriktirilecek. 3 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.Ayrıca 40 aileye Orköy desteği verilecek. 1 milyon fidan üretilerek, 22 bin 770 dekarlık orman alanı da rehabilite edilecek.

Edirne’ye Son 5 Yılda 1 Milyar 930 Milyon TL’lik 131 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 20 Ocak 2013, 7 Temmuz 2013, 17 Şubat 2017, 20 Mart 2016 ve 17 Şubat 2017 tarihlerinde Edirnelilere verdiği 1 milyar 920 milyon TL’lik 127 müjdeye ilave olarak 9 milyon lira yatırım bedeline sahip 4 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Edirnelilere toplam 1 milyar 930 milyon TL’lik 131 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, Gökçetepe Tabiat Parkı’na sıhhi tesis kompleksi, sosyal donatılar, enerji nakil hattı ve çevre düzenleme çalışmaları yer alıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30