banner78
banner25

9 bin litre dezenfektan kullanıldı!

Tüm dünyanın mücadele ettiği küresel sorun halini alan COVİD-19 Korona virüs salgını Edirne’de de belediye tarafından 28 Şubat’tan itibaren aralıksız sürüyor.Edirne Belediyesinin kurumlarla uyum içerisinde yaptığı çalışmalar neticesinde ilk olarak kapalı mekanlar ve toplu kullanımların olduğu ortak alanlar ekipler tarafından dezenfekte edilirken, açık alanlarda ekipler tarafından aralıksız dezenfekte edilmeye devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Ertuğrul Tanrıkulu bugüne kadar 9 bin litre dezenfekte malzemesi kullandıklarını,stoklarının yeterli düzeyde olduğunu ve 5 bin litre daha sipariş vererek dezenfekteye devam edeceklerini bildirdi.

Başkan yardımcısı Tanrıkulu açıklamasında “Korona virüs mücadelemiz tüm Dünyada pandemi haline gelmeden biz Edirne Belediyesi olarak önlemlerimizi almıştık. Gerekli dezenfektanlarımızı stoklamıştık. Onların şimdi çok faydasını görüyoruz. Şu an Türkiye’de yüzey dezenfektanı bulmak oldukça zor. Fakat biz yeterli rezervimizden kullanıyoruz. 9 bin litre yüzey dezenfektanı kullandık şu ana kadar. Bu 9 bin litre yüzey dezenfektanı alkol bazlı, yüzeylerde virüs bakteri mantar ve maya gibi insana zarar verecek olan enfeksiyon yapıcı canlıları bizden uzak tutmaktadır. Bu anlamda biz yüzey dezenfektanlarını tüm şehirde halkın yoğun olarak kullandığı yerlerde kullanıyoruz. Bunun dışında 2 bin litre el dezenfektanı almışız. Önümüzdeki hafta 5 bin litre yüzey dezenfektanı ve bin litre de el dezenfektanı tekrar gelecek. Onun dışında 10 bin tane maske ve 15 bin tane eldiven aldık. Onlarda rezervde”diyerek 10 litre suya 1 litre çamaşır suyu dökerek halkın kendi yer dezenfektanını yapabileceğini kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30