banner137
banner25

80 günde 5 bin’e yakın kişi ile görüştü!

Ak Parti İl Başkanlığı görevine atanan ve şu anda Türkiye’de tek bayan il başkanı sıfatını elinde bulunduran Belgin İba göreve geldiği günden buyana yaklaşık 5 bin kişinin elini sıkarak Genel başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü ettiği “sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız”sözünün tercümanı oldu.

21 Kasım 2019 günü önceki dönem il başkanı İlyas Akmeşe’den boşalan il başkanlığı görevine atanan ve gelir gelmez halka daha yakın olabilmek ve partiyi kolay ulaşılabilir bir noktaya getirmek için ayaküstü bir yere taşıyan ve modern bir görünüm kazandıran İl başkanı İba, dur durak bilmeden her kesimle temas kurmaya çalışıyor.

Dertleri dinleyen,çözümü konusunda yoğun çaba sarf eden İba’nın bu görüntüsü ise en çok vatandaşları memnun ediyor.Çıktığı her alanda göz temasından kaçınmadığı gözlenen İba’nın yaptığımız araştırmada 80 günlük görev süresince tabandan tavana bir çok kesimle görüştüğü görüldü.

Sosyal medya hesaplarından edindiğimiz izlenim ve yapılan paylaşımlara göre İba ve yönetimi günde ortalama zaman zaman 40 kişi ile görüşmüş ve bu sayı sıkılan el anlamında günde 60 kişiye ulaşmış.Yoğun olarak yaptığı ziyaretler kapsamında ziyarete gidilen kişiden çok kişiye kadar gidilen alanda her gördüğü kişi ile göz teması sağladığı ve el sıktığı anlaşılan İba’nın bu konudaki azmi ve kararlılığının iş tecrübesindeki kariyerle de örtüştüğü görülüyor.

Özelikle yaşlı ve bayanların gönüllerine dokunmasını başaran İba’nın bayan olmanın verdiği avantajları da lehine olacak şekilde kullandığı ve yüzündeki gülümsemeyi hiçbir şekilde eksilmediği görülüyor.Fotoğraflardan yapılan analizlerde samimi ve içten duruşunu karşısındaki insana sıktığı el ile aktaran İba’nın,pozitif enerji yaydığı görüşme yaptığı kişilerin ifadelerinden de anlaşılıyor.

80 günde İl Valisi başta olmak üzere 8 ilçe başkanı,30 kurum müdürü,65 köy muhtarı ve 26 köyü ziyaret eden İl Başkanı Belgin İba;bunun yanında 20 hasta ziyareti yapmış ve 1 yağmur duasına,2 nişan törenine,4 düğüne katılmış.550 vatandaşı partide kabul eden ve 76 STK ve yöneticisini de parti il binasında en iyi şekilde ağırladığı görülen İba’nın kişiler üzerinde olumlu ve güvenilir bir intiba bıraktığı ifade ediliyor.Siyasi parti gözetmeksizin her kesimle eşit mesafede olduğu belirtilen İba'nın şehir için gerekeni değil,gerekenden fazlasını yapma gayretinde olan bir kişi olduğu dilden dile dolaşıyor.

Sorun odaklı değil çözüm odaklı anlayışla hareket eden İl başkanı İba’nın bu ziyaretler arasında en anlamlı olan ziyareti ise eşi tarafından kendisine yapılan ziyaret olarak karşımıza çıkıyor.

İl eski başkanı sıfatı ile kendisini ziyaret eden 20 yıllık hayat arkadaşı,iki evlat babası il eski başkanı Nesim İba yoğun iş programından göremediği eşini parti il binasında ziyaret ederek hem nezaketini gösteriyor, hemde il eski başkanı sıfatıyla siyasi ahlaka yakışır şekilde etik davranıyor.

Belgin İba’nın sağladığı temaslar bunlarla da sınırlı değil.Gittiği her noktada esnaf,çarşı, Pazar yeri ziyaretlerinin yanı sıra köy ziyaretlerinde de aracından inerek tarlasında çalışan emekçi çiftçinin yanına kadar gidiyor olması olumlu bir algı oluştururken,Edirne-Ankara arasında dokuduğu mekikle de Ak Parti’nin Edirne’deki varlığını açıkça hissettiriyor.

Sosyal medyayı en iyi şekilde kullandığı görülen ve bunu ekibiyle başardığını gördüğümüz İba’nın ziyaretlerini tamamlamasının ardından sahadan aldığı verilerle genel merkez nezrinde çalışmalara başlayacağı ve Edirne’ye hizmet noktasında önemli adımlar atacağı edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30