banner78
banner25

78 bin dekar alan sulanacak!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla dün gerçekleştirilen ''12.12.12'de 112 Dev Eser'' toplu açılış töreni kapsamında başlatılan ''Sultanköy sulama projesi'' sayesinde Trakya'daki 78 bin dekar tarım alanı, suyla buluşacak.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, yaptığı açıklamada, Trakya'da uygulanacak Sultanköy Sulama Projesi'nin 435 milyon liralık büyük bir tesis olduğunu anlattı.
Algın, uygulanacak alanın, hem bataklık hem de kurak karma bir bölge olduğunu ifade ederek, geçmiş yıllarda kurak bölgedeki çeltik çiftçisine Bulgaristan'dan alınan suyun verildiğini, projeyle birlikte Meriç Nehri'nden çiftçinin ihtiyacını karşılayabilecek suyun aktarılacağını bildirdi.
Bu projeyle birlikte dekar başına 600 lira artış beklediklerini dile getiren Algın, artık buğday ve arpa gibi sabit ürünler yerine sulu tarım ürünlerinin de yetiştirilebileceğini kaydetti.

-''Trakya'nın çehresi değişecek''-

Algın, Trakya'da 78 bin dekar tarım arazisinin suyla buluşacağı proje sayesinde, bölgedeki ürün çeşitliliği artarken, tarımda sulama sorunu giderilerek çiftçinin gelir seviyesinin yükseleceğini dile getirdi.
Sultanköy Sulama Projesi'nin, Trakya'nın tarımda çehresini değiştireceğini ifade eden Algın, Türkiye'de tarımın da arasında bulunduğu birçok alanda kalkınmaya yönelik hızlı adımlar atıldığını kaydetti.
Algın, bu projenin yanı sıra, Hamzabey ve Meriç'te münferit sulamaların da mevcut olduğunu vurgulayarak, ''Yüksek kotlarda su garantisiyle beraber çiftçimiz meyvecilik ve sebzecilik gibi alanlara da yönelebilecek. 69 adet de sulamaya yönelik göletimiz mevcut'' diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30