banner137
banner25

70 yaşında ki adamdan tepki!

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik kararın ardından

Edirne kadın meclisi Saraçlar caddesi üzerinde tüm yurtta olduğu gibi bir eylem gerçekleştirdi.

Üniversite öğrencisi bir grup kadın ellerinde dövizlerle hem slogan attılar hemde açıklama yaptılar.Cadde üzerinde toplanan 15 kadar üniversite öğrencisi ve kadın yaşanan gelişmelere tepki vermek adına açıklama yaptılar.Açıklamalarında “O sözleşmeyi mücadelemizle imzalatan, adım adım kadınların yaşam hakkı mücadelesini bu ülkenin meydanlarına,sokaklarına,adliyelerine kazıyan biz kadınlarız. Gerekirse top yekün mücadele edecek her gün sokaklara döküleceğiz.Bu karar geri çekilene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Buradan geçen bizi duyan bütün kadınlar, İstanbul sözleşmesini savunan kadınlar, hepinizi mücadelemize bekliyoruz. Eşitlik, özgürlük, yaşam hakkımız için mücadele etmemiz şart. Hiçbir zaman başkalarının kararlarıyla yaşamadık bundan sonra da elbette başkalarının bizim adımıza karar vermesine izin vermeyeceğiz.Çünkü hayatlarımıza dair kararları biz alırız”dediler.

İstanbul sözleşmesinin kadına karşı yönelmiş her türlü şiddeti önlemeyi, şiddete maruz kalmış kadınlara yönelik etkin soruşturma ve kovuşturma süreçlerinin yürütülmesini ve mevcut şiddetin ortadan kaldırılmasını amaçlayan çerçeve bir sözleşme olduğunu belirten grup “Kadına karşı şiddetin ve aile içi şiddetin ortadan kaldırılması için bütüncül politikalar üretmeyi ve devletin bu politikaları etkin yürütmesini ve uygulamasını amaçlar.

Sözleşmeden çekilme kararından sonra 1 günde 4 kadın cinayeti 1 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti ne yaptınız? Şimdi soruyoruz buradan? Biz egemen devletiz, istediğimiz uluslararası sözleşmenin altına imza atarız, bu bizim egemenlik hakkımızdır, istediğimizden de çıkarız diyen bu ülkenin iç işlerinden sorumlu bakan ne oldu kadınları korudunuz mu? Korumadınız. Bakan rahat rahat kürsüden söylüyor ‘‘Kimse, 'Benim başıma bu iş geldi ve devlet bana bu konuda duyarsız davrandı diyemez” Ayşe Tuğba Arslan tam 23 kez şikayet etmemiş miydi? Öldürüldüğünde cebinde 24. Dilekçesi vardı Ayşe Tuğba Arslan’ın. Dilekçede ölünce mi bana yardım edeceksiniz? yazıyordu. Ayşe Tuğba Arslan’ı korudunuz mu?”dediler.

İşlenen kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete de dikkat çeken gruba açıklama yaptıkları sırada 70 yaşında olduğu öğrenilen bir şahıs “erkekler bu kadar kötü mü?”diyerek tepki gösterdi.Olayın büyümemesi için polisin tedbir alarak uzaklaştırmaya çalıştığı 70 yaşındaki H.D.T. isimli şahıs açıklama yapan gruba tepki göstermenin demokratik hak olduğunu iddia ederek “sonsuz nafakaya ne demeli acaba?”dedi.Şahıs daha sonra karakola götürülerek ifadesi alındı.Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30