banner78
banner25

7 saat sürdü!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın müşteki sanık sıfatıyla yer aldığı ve 3 Ağır Ceza mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame sonrasında açılan davanın 6 sanıklı ilk duruşması bugün yapıldı.7 saat süren ve tek davanın görüldüğü mahkemede sanıkların 4'ü hakim karşısına çıktı.

Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklardan O.K, Ş.G, ve S.A ile tutuksuz yargılanan S.Y ve avukatları katıldı.Oldukça kalabalık bir dinleyici kitlesinin katıldığı duruşmada sanık yakınları salona sığmadı.

Duruşmaya rahatsızlığı nedeniyle mazeret bildirerek katılmayan müşteki sanık Recep Gürkan’ın hasta olduğu ve kardioloji servisinden aldığı rapordan dolayı katılamadığı belirtildi.Mahkeme heyeti raporu kabul ederek davaya Recep Gürkan’ın vekili avukat Harika Taybıllı’nın savunma yapmasını kabul etti.

Duruşma uzun süren iddianamenin okunması ile başladı.Okunan iddianamenin ardından sanıkların tek tek dinlenmesine geçildi.Sanık avukatları mahkeme sürecinde SEGBİS sisteminin devreye alınmasını isteyerek yargılamanın bu şekilde yapılmasını istedi.Yargılama SEGBİS sistemi açılarak yapıldı.

Müşteki sanık Şükrü Benli'nin CİMER üzerinden yaptığı şikayet sonrasında açılan davada Bulgaristan’da halen hakkında görülen ve ceza infazı kesinleşen ancak firarda olan Benli’nin tutuklu sanıklar tarafından zorla bir eve götürüldüğü, orada işkenceye maruz kaldıktan sonra kadın kıyafeti giydirilerek oynatıldığı,vücudunun çeşitli yerlerine elektrik verilerek işkenceye maruz kaldığı ve anüs kısmına bir cismin sokulduğu yönündeki bilgilerin okunması sonrasında sanıkların savunmasına geçildi.

Sanıklardan S.Y, savunmasında, iddianamede üzerine atılı suçları kabul etmedi.

İddia edilen olay saatinde Bulgaristan'da otelde olduğunu ve oradan hiç ayrılmadığını savunan S.Y, "Burada yargılanan kişiler benim adamım değil, arkadaşımdır. Bana komplo kurulduğunu düşünüyorum. Ben turizmci ve iş adamıyım. Kimse beni satın alamaz. Aleyhimde olan ifadeleri de kabul etmiyorum. Bu işle hiçbir alakam yok" ifadelerini kullandı.

Sanık emekli polis memuru O.K ise olay günü Bulgaristan'da olduğunu, alışveriş yaptıktan sonra gazinoda eğlendiklerini ve sonra tekrar Türkiye'ye döndüğünü iddia etti.

Şükrü Benli diye birini tanımadığını ileri süren O.K, iddia makamının üzerine atılı suçları kesinlikle kabul etmediğini söyledi.

Sanık S.A da iddianamede kullanıldığı ileri sürülen evin kendi evi olduğunu, evde kesinlikle böyle bir olayın yaşanmadığını savundu.

Tanıkların dinlenmesine geçilen davada Tanık E.Ü.’nün dinlenmesine geçildi.Tanık E.Ü. yaptığı tanıklıkta Şükrü Benli’nin elindeki görüntüleri tuttuğunu kendisini defaten aradığını ve sosyal medya hesapları üzerinden yazıştıklarını beyan ederek yazışma kayıtlarını mahkemeye sundu ve Şükrü Benli’nin sürekli olarak belediye başkanından görüntülerin yayınlanmaması için para talep ettiğini bu rakamında 30 bin auro ila 50 bin auro arasında değiştiğini ifade etti.

Bir başka tanık M.D.ise tanılığında Şükrü Benli’nin tamamen senaryo üzerine şikayet dilekçesini sunduğunu ve kendisi ile sürekli bu konuda hakkında görüştüklerini,belediye başkanından para koparmaya yönelik tavırlarının sürdüğünü ifade ederek anlatımlarının çelişki içerisinde olduğunu,kendisine anlattıkları ile şikayete konu olan olayın farklı olduğunu belirtti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduklarını savunarak Şükrü Benli tarafından ortaya atılan bütün iddiaların komplo ve senaryodan ibaret olduğunu,sanıkların 11 aylık tutukluluk hallerinin uygun olmadığı ve elde olan delillere dayanılarak bunun yetersiz olduğu ve tahliye edilmeleri gerektiğini belirtse de iddia makamı savunmalara rağmen sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti ise aranın ardından tutuklu sanıklar O.K., Ş.G. ve S.A'nın mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Nisan 2020 tarihine ertelerken Belediye Başkanı recep Gürkan’ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

7 saatin sonunda açıklanan karar sonrasında sanık yakınlarından bazıları verilen karar tepki olarak adliye koridorlarında tepkilerini dile getirdiler.

Bilindiği gibi 2018'in aralık ayında "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma" suçundan hapis cezasına çarptırılan ve daha sonra yurt dışına kaçan Şükrü Benli, Bulgaristan'da darb edildiğini ileri sürerek Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan azmettirdiği gerekçesi le şikayetçi olmuş, olayın ardından 4 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında Edirne Adliyesinde savcılıkta ifade veren Gürkan, 75 bin lira teminat karşılığı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30