banner78
banner25

4 katlı bina dinamitle yıkıldı
Edirne'de uluslararası karayolu üzerindeki 4 katlı bir bina, dinamit kullanılarak yıkıldı, yıkım sırasında Kapıkule Sınır Kapısı'na giden uluslararası karayolu yaklaşık yarım saat trafiğe kapatıldı.
Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında, geçmişte sağlık ocağı lojmanı olarak kullanılan binanın yıkımı için bina çevresinde jandarma ekiplerince güvenlik önlemi alındı.
Yolun trafiğe kapatılmasından sonra 4 katlı binanın 19 kolonuna 25 kilo dinamit yerleştirildi. Dinamitlerin ateşlenmesinin ardından bina 10 saniyede yıkıldı.
Kapıkule Sınır Kapısı'na giden uluslararası karayolu, yaklaşık yarım saat trafiğe kapalı kaldıktan sonra tekrar ulaşıma açıldı.

-Yıkılış nedeni: Görüntü kirliliği-

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın, görüntü kirliliğine sebep olduğu için yıkıldığını söyledi.
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan turistlerin, girişin ardından binayı görmelerinin kötü bir imaj olduğunu belirten Çetin, ''4 katlı eski bina, 30 yıl sağlık ocağı lojmanları olarak kullanılmıştır. Ancak, bayındırlık raporlarıyla kullanılma imkanı bulunmadığı tespit edildikten sonra Valimizin emriyle yıkılmıştır. Valimizin talimatları doğrultusunda diğer taraftaki 12 lojmanı da aynı şekilde yıkmayı düşünüyoruz. Yıkımda 10 bin liraya mal olan 25 kilo patlayıcı kullanıldı. Ayrıca, patlama esnasında binanın yanında bulunan Kapıkule Fatih Sultan Mehmet Camisi zarar görmemiştir'' diye konuştu.
İl Özel İdaresi Maden Mühendisi Yasin Yılmaz da kırıcıya daha az iş çıkarmak için binanın patlatılarak yıkıldığını söyledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30