banner137
banner25

374 delege Pekcanlı dedi!

CHP Edirne Olağan İl Kongresi Edirne Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşti.Saat 12:00’da başlayan kogreye CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, CHP PM üyesi Tuğba Ütebay, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın ve ilçe belediye başkanları ile delege ve üyeler katıldı.

İki listenin yarıştığı kongrede mavi liste ile Fevzi Pekcanlı,beyaz liste ile ise Bülent Varel yarıştı.Divanın oluşturulması ile başlayan kongrede ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrasında yönetimin ibrası gerçekleşti.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un konuşması ile devam eden kongrede Özkoç genel politikalara değinerek CHP’nin 2019 seçimlerine top yekün hazırlandığını belirterek hükümete yüklendi.Özellikle Özkoç’un hedefinde İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu vardı.Özkoç Soylu’nun kendini affetirmek için CHP’li belediyelere operasyon yaptığını belirterek “Yıllardan beri denetliyorlar. Bu ülkede yasalar var, mahkemeler var ama mahkemeleri yaptıkları incelemelerden sonra onlar diyorlar ki; burada herhangi bir suç unsuru yoktur.İçişleri müfettişleri denetliyor, “Suç unsuru yoktur”, diyorlar. Ama mafya ağzıyla konuşan bir İçişleri Bakanı, hani “Ben size emir veriyorum, gerekirse kolunu kırın sonra benim üzerime atın” diyen İçişleri Bakanı. Hani bir parti lideri’yken Tayyip Erdoğan'a söylemediğini bırakmayan. Fethullah Gülen'e “Sen bizim önderimizsin”, savcı Zekeriya Öz'ün arkasında duran, ama ondan sonra bir bakan olmak için şimdi nasıl döneceğini bilmeyen ama dönmeyi çok iyi beceren o İçişleri Bakanı kendisini kurtarmak için bizim onurlu, Türkiye için mücadele eden belediye başkanlarımızın üzerine gidiyor. Ama şunu herkes iyi bilsin, bir; millet arkamızda, iki; CHP dimdik ayakta, üç; Allah masumun yanında, zalimin yanında asla olmayacaktır”şeklinde yaptığı konuşması ile salondan büyük alkış aldı.

Konuşmak için divana isim veren partililer tek tek konuşurken Keşan’dan Mustafa Bezbaş partinin yaşadığı sorunu gözler önüne seren bir konuşma yaptı.

Bezbaş partililerin dedikodu yaptığını ve bu dedikoduyu içki masalarında,sokakta ve benzeri yerlerde yapıldığını belirterek “Bir kongrede bir heyet seçilir bir heyet seçilemez.Ama maç bittikten sonra hepimizin birbirine ihtiyacı var.El ele kol kola bu partiyi nasıl iktidara taşırızın hesabını yapmamız lazım. Birbirimize sahip çıkmamız lazım.Bazı arkadaşlarım hiç farkında değil ama Türkiye'de yeni bir parti kuruldu ve sayın grup başkan vekilimde burada kendilerinden özellikle rica ediyorum en çok Atatürk karşıtı olduğu için bunlara oy vermeyip bize oy veren Partili olmayıp dışarıdan ama partimizi tercih eden insanlar etkilenecek bu partiden”diyerek herkesin aklını başına alması gerektiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından kürsüye mevcut il başkanı Fevzi Pekcanlı’ya açık desteğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan geldi.Gürkan konuşmasında geçmiş yıllarda yapılan ve yaşanan haksızlıklara değinerek, “Eski il başkanlığımızın salonunda basın toplantısı yapacağız koridora girdik “tokat gibi bir söz.Bunlarla mı kazanacaksınız seçimi?” kim bunlar Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyelerinin seçtiği 3 kişi bunlarla mı kazanacaksınız seçimi? Birbirimize baktık hatırlar mı Kemal bilmem.Bir şey demedik geçtik basın toplantımızı yaptık.Bunlarla mı seçimi kazanacaksınız diyen arkadaşlarımı o kampanya boyunca hiç görmedik hiç bir çalışmada yoktular”dedi.

Ülkede yaşayan 80 milyon insanın demokrasi, insan hakları, özgürlük ve adaleti götürme mücadelesinde olan bir partiyiz”diyerek partinin tanımı ve partililiği anlatan Gürkan “ o yüzden bizim partimizde her üye her yere aday olma hakkına sahiptir bunu kimse engelleyemez!Kimse bunun önüne geçme haddini cesaretini cüretini gösteremez.Herkesin bu partinin her kademesine her zaman aday olma hakkı vardır anasının ak sütü gibi de helaldir.Ancak partilik nedir?Partilik sadece parti içindeki seçimlerde delege seçimlerinde ilçe seçimlerinde il seçiminde ön seçimde parti içinde partililerle yarışmak değildir!Partilik gerçek Cumhuriyet Halk Partili sözünü ettiğimiz özlemini duyduğumuz mücadelesini ettiğimiz Atatürk'ün Cumhuriyet Halk Partisi'nin partilisi asıl yarışı kendisi dışındaki diğer partilerle yapandır.Onlarla mücadele eden onlarla kavga eden onlarla savaşandır”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne milletvekili Erdin Bircan ise mevcut il yönetiminin kendilerine zaman içerisinde haksızlıklar yaptığını basına verdiği bilgi ve demeçlerle kamuoyunun yanıltıldığını iddia ederek eline aldığı gazetenin haber küpürünü gösterdi ve “Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş tarihinden bugüne kadar ilk defa bir il başkanı milletvekillerini Parti'nin kuruluş yıldönümünde konuşturmuyor söz vermiyor. Bu yaşanmamış bir şey değil arkadaşlar Genel Başkana söyledim,milletvekili arkadaşlarımıza söyledim,Onlarda şaşırdılar “olur mu öyle şey” dediler. Biz konuşturulmadık. Parti'nin kuruluş yıldönümü akşamı yemeğinde bize arkadaşımız konuşma izni vermedi iki milletvekilini bu Cumhuriyet tarihinde ilk defa yaşanmıştır.Şimdi bu itibarsızlaştırma kime ne getirir? Cumhuriyet Halk partisini büyüteceğiz ya! Milletvekillerini sen itibarsızlaştırırsan nasıl bir Cumhuriyet Halk Partisi düşünüyorsun”diyerek sitemini iletti.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği salonda divan başkanı duruma midahale etmek zorunda kaldı.

Okan Gaytancıoğlu ise konuşmasında “bunlar ucuz şeyler.Ucuz siyaset böyle şeylere girmeyin.Birbirimizi itibarsızlaştırmayalım.Ben AK Parti'nin kongresi'ni duydum.Bir arkadaşım mesaj attı.Tek tip insanlar.Alkışla diyorlar alkışlıyorlar Eleştiri yok biz böyle değiliz Arkadaşlar bu Bizim zenginliğimiz güzel bir zenginlik birbirimizi seviyoruz.İktidar olmanın tek çaresi birbirimizi sevmektir.Şimdi genel müdür mü seçeceğiz genel müdür emir alır ve emir verir biz herkesin Saygın olduğu bizimde çekindiğimiz Bizim de görevlendirildiği mis bir il başkanı istiyoruz”dedi.

Yapılan kura çekimi ile belirlenen sıraya göre kürsüye adaylardan Bülent Varel geldi ve yerel bir gazetede yer alan haberi değerlendirerek merkez ilçe seçiminde yaşanan bir skandalın hesabını sordu.Varel listede değiştirilen isimleri sorarak “bunu kim yaptıysa çıksın ortaya.Eğer bunu ben yaptım diyerek biri çıkarsa adaylıktan çekileceğim.benim Genel başkanım,hak,hukuk,adalet diye sokakta geziyor.Şimdi ben buradan iki vekilim,sayın divan başkamım lütfen bunu genel merkeze gönderin.Bunun sorumluları kimse ortaya çıksın.Böyle bir şey olabilir mi ya?Gazetede atılan başlığa bakın. “CHP’de karanlık eller”Ya neyin mücadelesini veriyoruz biz.Ben il başkanı olsam ne olur olmasam ne olur?Bunu yapan çıksın ortaya aday değilim.Ben bu partiye gönül verdim.BU örgütten lütfen ama lütfen belediyelerimiz elini çeksin.Bırakın bu örgütü ilçe başkanı ilçesini,il başkanı ili milletvekili milletvekilliğini yapsın”dedi.

Son olarak Fevzi Pekcanlı konuşmasını yaparak partiyi kısa süre içinde getirdiği noktayı aktardı.Pekcanlı yeni binanın kazandırılması aşamasında destek vermeyen Milletvekillerini işaret ederek Bircan’a yüklendi ve eline alıp gösterdiği gazete küpürlerinin anlamsız olduğunu kaydederek “bunları kongrede bunları göstermenin ne mantığı var?Amacınız delegeyi etkilemek mi?”diyerek karşılıklı polemik yaşadı.Yaşanan polemik divan başkanının araya girmesi ile son buldu.

Pekcanlı konuşmasında eski dönem milletvekili ve il başkanı Necat Gencan’a yüklenerek eleştirilerini sürdürdü.

Konuşmaların ardından seçime geçildi.

Yapılan seçimde Pekcanlı’nın mavi oy pusulası 374 oy alarak yeniden il başkanı seçildi.Beyaz liste ile seçime giren Bülent Varel ise 223 oy alarak rakibi karşısında açık ara ile seçimi kaybetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30