banner78
banner25

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü
Edirne Halk Sağlığı Müdür Vekili Ayşegül Doğan, Türkiye'de her yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalık nedeniyle öldüğünü bildirdi.
Doğan, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tütün kullanımının en önemli önlenebilir ölüm nedenleri arasında yer aldığını belirtti. Küresel tütün salgınının her yıl yaklaşık 600 bini pasif içici olan 6 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
''Bu salgın, eğer harekete geçilmezse 2030'a kadar yüzde 80'i düşük ve orta gelirli düzeyinde olan ülkelerde yaşayan 8 milyon kişinin ölümüne neden olacaktır. Ülkemizde de her yıl 100 bin kişi sigaraya bağlı hastalık nedeniyle ölmektedir. Eğer önlem alınmazsa 2030'a kadar bu sayının 240 bin kişi olacağı tahmin edilmektedir.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30