banner78
banner25

30 yıllık soruna kendi imkanları ile neşteri vuruyorlar!

Edirne Belediyesi Edirne’nin en büyük sorunlarına neşter vurmaya devam ediyor.Katı atık bertaraf tesisleri inşaatı,arıtma suyu merkezi ve isale hattı inşaatlarından sonra en büyük sorun olan alt yapı sorununa da,neşteri vuruyor.

10 Ocak 2016 yılında yapılan referandum sonrasında halkın desteğini alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,4 Aralık 2017 tarihinde ihalesini yaptıkları alt yapı işinin 3 Nisan 2018 yılında Belediye Meclisi tarafından proje ve kredisinin onaylandığını ancak 11 aydır İller bankası tarafından bekletildiğini ifade ederek açıklamalarda bulundu.

Kentte yaşanan altı yapı sorunlarını çözmek adına göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Bazen sosyal medyada neden bugüne kadar altyapı çalışmalarına başlamadığımıza dair tepkiler geliyor. Ancak bu bir öncelik sırası. Aynı anda çöp, atık su arıtma, içme suyu isale hattı, içme suyu arıtma tesisi, altyapıyı bir anda yapan bir belediye varsa; bana örnek göstersinler. Bu bir öncelik sırasıdır. İçme suyu kaynak sorununu çözmediğiniz, içme suyu ihale hatlarını, içme suyu arıtma tesisi yenilemediğiniz zaman, onlar eskiyken, tutup şehir içi hatları yenilediniz. Bununu ne anlamı var? Bu işin bir mantığı, iş akış süreci var. Bazı arkadaşlarımız bilmeden; bazı arkadaşlarımız da bildiği halde kasıtlı konuşuyor” dedi.

82 BİN SU ABONESİ TEK TEK HESAPLANDI

Kırklareli Kayalı Barajı’ndan binlik çelik borularla 20 milyon 500 metreküp temiz su getirdiklerini ifade eden Gürkan, “Lalapaşa Kavşağı’nda bu suyu arıtacak modern bir aratma tesisi kurduk. Atık Su Arıtma Tesisi’miz yapılıyor, bitmek üzere. Şimdi ne kaldı; altyapı. Bu altyapının içerisinde 30 bin metre Yağmur Suyu Toplama Kanalı, 380 bin metre İçme Suyu Şebekesi ve 110 metre Kanalizasyon Sistemi var. Tüm şehir içi içme suyu şebekesini yenileyip; o eski borularla 30 yıldır artık ekonomik ömrünü tamamlamış Süloğlu Barajı’nın suyunu mu getirseydik? Arkadaşlarımızın birçoğu iyi niyetli bilmeden konuşuyor; bir kısmı da art niyetli bilerek, yanlış yönlendirmeye çalışıyor. 10 Ocak 2016’da referandum yaptık. 4 Aralık 2017’de altyapı ihalesini yaptık. Bu iş çocuk oyuncağı değil ki. Edirne’de 82 bin su abonesi var. Bunların hepsi hesaplanıyor. Kapı kapı kodları hesaplanıyor, projesi çiziliyor; eğimler, terfi istasyonları hesaplanıyor. O kadar kolay bir proje değil ki bu. Bir inşaat projesi 4-6 ayda çiziliyor. 4 Aralık 2017’de ihalesine yaptık. 3 Nisan 2018’de belediye meclisinden kredi onayını aldık. İller bankasına gönderdik 11 aydır bekliyoruz. Vermedi, vermediler. Bizde kendi imkanlarımızla başlıyoruz. Daha önce başlanamaz mıydı? Çöplüğü, içme suyu kaynak sorununu, içme suyu arıtma tesisini, atık su arıtma tesisini bir kenara mı atsaydık? El insaf “diyerek 22 Ocak 2019 günü saat 14:00'da ilk kazmayı vuracaklarını belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30