banner78
banner25

3 Kasım'da Edirne'de!

Göreve geldiği günden bu yana kentin en önemli sorunlarını çözüme kavuşturan Edine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’yi geleceğe taşıyacak hizmet binalarının ve tesislerin açılışını gerçekleştirmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Edirne’ye davet etti. Kılıçdaroğlu, 3 Kasım 2017 Cuma Günü Edirne’ye gelerek, Edirne Belediyesi’nin kente ve Edirne insanına kazandırdığı tesislerin açılışı gerçekleştirecek. Edirne merkezdeki program ise 16.00 Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nde başlayacak, 17.30’da CHP İl Binası’nın açılışıyla devam edecek.

KILIÇDAROĞLU, GÜRKAN’IN 3 YILDA EDİRNE’YE KAZANDIRDIĞI TESİSLERİ AÇACAK

Edirne Halkı’nın takdiriyle 7 Nisan 2014 yılında mazbatasını alarak göreve başladığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tek hedefimiz, kentimizde yıllardır çözüme kavuşmayan sorunları akılcı bir şekilde çözüme kavuşturmak oldu. Bu hedefle; hayal denilen, imkansız denilen bir çok projeyi hayata geçirdik. Çevremize ve tarihimize sahip çıkacak projeler ürettik, çocuklarımız ve kadınlarımız için yeni alanlar yarattık. Ve şimdi de 3,5 yıl gibi kısa bir sürede halkımızın, kentimizin kullanımına kazandırdığımız tesis ve merkezlerimizi CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıyoruz. Edirne Halkı’na hayırlı olsun” dedi.

60 YILLIK SORUN SON BULDU

3 Kasım Cuma Günü Toplu Açılış Töreni’nin 60 yıllık vahşi çöp depolamaya son verecek Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nde gerçekleştirileceğini anlatan Gürkan, “Seçim dönemi hangi mahalleye gidersem gideyim; Edirne Halkı’nın en büyük talebi modern bir çöplük oldu. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan Edirne’de bu soruna çözüm bulabilmek için uzman ve teknik arkadaşlarla bir arada çalıştık ve Edirne Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin inşaatını gerçekleştirdik. EDİKAB ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu proje, sadece Edirne merkezi değil, Lalapaşa, Süloğlu, Havsa ve İl Özel İdare’ye bağlı köyleri de kapsıyordu. Tesis bitti, işletme ihalesini akılcı bir şekilde gerçekleştirdik. Böylelikle hem Edirnelileri daha temiz bir çevrede yaşamalarını sağladık, hem de bu tesisten kar etmelerini” dedi.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ BÜYÜK ŞEHİTLİĞİ

Sadece çevreye değil tarihe de sahip çıkacak projelere imza attıklarını aktaran Gürkan, “Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türk Şehitlikleri İmar Vakfı’nın destekleri ile 52.000 şehidimizin bulunduğu Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’ni açtık. 52 bin şehidimizden 5 bin 5 tanesinin kayıtlarını bulduk. Ardından 5 bin 5 şehidin tümünün muhtarlıklarına birer mektup gönderdik. Köyünüzde, kasabanızda, ilçenizde şu isimde bir aile var mı? Ve 800 aile gözyaşları içinde geri döndü. Onların atalarının bir mezarı var artık”ifadelerine yer verdi.

MUHTEŞEM BİR BİNA KAZANDIRDIK

1930 yılında İtalyanlar tarafından yapılan ve jeneratörler vasıtasıyla 1980 yılına kadar Edirne’nin elektrik ihtiyacını karşılayan Tarihi Elektrik Fabrikası’nın işlevini yitirdikten sonra atıl bir durumda kaldığını ifade eden Gürkan, “Zaman kaybetmeden Tarihi Elektrik Fabrikası’nın restorasyonunu gerçekleştirdik ve 14 Mayıs 2017 tarihinde Edirne Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu olarak halkımızın kullanımına açtık. Hem Edirne’ye muhteşem bir bina kazandırdık, ilk defa tescilli eserlerden birinin restorasyonunu yapmanın gururunu yaşadık” dedi

GÜNEY VE KUZEY ÇEVRE YOLU

Edirne’de artan trafik ve E-5 karayolunda yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 62 yıldır açılması planlanan ancak bir türlü sonuca ulaştırılamayan Güney Çevre Yolunu da hizmete sunduklarını belirten Gürkan, “ 5 bin 656 metre uzunluğundaki Güney Çevre Yolu ve çalışmalarını sürdürdüğümüz 9 bin 160 metre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu’nun da hizmete girmesiyle toplamda 14 bin 816 metrelik yolu Edirne’ye kazandırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Program kapsamında yeni İtfaiye Müdürlüğü’nün binasının açılışının da gerçekleştirileceği ifade eden Gürkan, “Göreve geldiğimizde hayata geçridğimiz projelerden biri de Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü yeni binasına kavuşturmak oldu. Kentimizde çok önemli bir görevi üstlenen İtfaiye Müdürlüğü personeli artık daha iyi şartlarda çalışıyor, modern binaları ve arttırılan teknik kapasite ile Edirne Halkı’na daha iyi hizmet veriyor. Hedefimiz halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek” dedi.

YENİ ÇOCUK PARKLARI

Atatürk’le, Cumhuriyet’le büyüyen çocuklara özgür alanlar yarattıklarını ifade eden Gürkan, Özgür Çocuk Parkı, Gökkuşağı Parkı, Yıldız Parkı, Uçan Balon Parkı ve Macera Parkı’nı hizmete kazandıklarını söyledi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Engelsiz Kent Edirne olma yolunda çok ciddi adımlar attıklarını anlatan Gürkan, “ Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamda daha fazla yer almasını sağlamak, onların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete sunduk. Şehrin muhtelif yerlerine kurduğumuz Engelli Aracı Şarj İstasyonları ile engelli vatandaşlarımızın şehir içinde daha kolay bir şekilde hareket edebilmelerini sağladık.” İfadelerine yer verdi.

KADIN MERKEZLERİ

Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmasını sağlamak, dezavantajlı kadınlara yol göstererek, onları da yaşamın her alanına katabilmek ve kadının her meslek grubunda var olabileceğini göstermek adına Kadın Merkezleri kurduklarını aktaran Gürkan, “Özgecan Kadın Lokali ile Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’mizi hizmete kazandırdık. Hedefimiz 24 mahalleyi; 24 kadın merkeziyle buluşturmak” diye konuştu.

EDİRNE KENT MÜZESİ

Edirne’nin tarihine ışık tutacak olan Edirne Kent Müzesi’ni kente kazandıklarını anlatan Gürkan, “Edirne Kent Müzesi kültürümüzü, benliğimizi ve belleğimizi geçmişten bugüne taşıyacak. Kent Müzesi kısa sürede resmi müze statüsüne kavuştu, turizm şirketlerinin ziyaret edilmesi gereken yerler listesine eklendi” ifadelerine yer verdi.

8 BİN 300 YILLIK ARITMA SORUNU SON BULUYOR

8 bin 300 yıllık tarihe sahip Edirne’de arıtma sorununa da İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile son vereceklerini aktaran Gürkan, “Edirne İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi” inşaatının ihalesi İller Bankası tarafından gerçekleştirildi. İnşaatına kısa süre içinde başlanacak tesisle kentimizin en önemli sorunlarından birine daha çözüm getirmiş oluyoruz” diye konuştu.

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

Önümüzdeki 40-50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak yeni bir içme suyu şebeke projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Gürkan, “DSİ’nin bizim adımıza yaptığı bu çalışma ile 58 kilometre uzaklıkta ki Kayalıköy Barajı’ndan binlik borularla yeni bir içme suyu isale hattı kurduk. Bu gelişmeler ile birlikte diğer yandan Kayalı Barajı’ndan temin edilecek suyunun arıtılacağı yeni İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni Edirnelilerin kullanımına kazandırıyoruz” dedi.

ARAÇ FİLOSU GENİŞLEDİ

Gürkan ayrıca Edirne Belediyesi olarak araç filosunu güçlendirdiklerini söyledi. Göreve geldiği günden beri 32 aracın hizmete alındığını ifade eden Gürkan, “Hizmete alınan 32 araçla birlikte araç sayısı 141’e ulaştı. Şimdi de AB Projeleri kapsamında belediyemize tam donanımlı bir itfaiye aracı kazandırıyoruz” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30