banner78
banner25

3 bin adet kumanya dağıltıldı!

Tatillerini tamamladıktan sonra yaşadıkları ülkelere geri dönmek için yola çıkan gurbetçiler ile taşıdıkları malları Avrupa ülkelerine götürmek isteyen TIR Şoförleri, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşturdu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla saatlerce sıranın kendisine gelmesini bekleyen TIR Şoförleri ile gurbetçilere kumanya desteğinde bulunuldu. Simit, poğaça, peynir, reçel, meyve suyu ve sudan oluşan 3 bin adet kumanya belediye personeli tarafından dağıtıldı.

Kuyrukta bekleyen TIR Şoförleri ile gurbetçilere kumanya ikramında bulunan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, gurbetçilerin geçişleri sırasında onların gerekli ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Yaşanan sorunun sadece Türk tarafıyla değil Bulgaristan tarafıyla da ilgili olduğunu belirten Tanrıkulu, “Bu durumun uluslara arası anlaşmalarla çözülmesi lazım. Edirne Belediye Başkanlığı olarak onların su ve kumanya ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bugün hazırladığımız 3 bin adet kumanyayı dağıtıyoruz ve onlara lojistik destek vermeye çalışıyoruz. Amacımız burada ki gurbetçileri bir parça rahatlatmak. Arkadaşlarımız kumanya dağıtıyor, su ihtiyaçlarını karşılıyor. Tuvalet ihtiyaçları için de seyyar tuvaletler koyuyoruz. Edirne Belediyesi’nin imkanları dahilinde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Kendilerine kumanya ikramında bulunan Edirne Belediyesi’ne teşekkür eden gurbetçilerde, “Saatlerdir kuyrukta bekliyoruz. Her yıl bu sorunu yaşamaktan bıktık. Yetkililerin artık bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Belediyesi’ne de duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bazı arkadaşların yanlarında getirdiklerini kumanyalar da tükenmek üzereydi. Teşekkür ediyoruz” dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30