banner78
banner25

22 Mart Dünya Su Günü kutlandı!
DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, 20 ile 30 yıl sonra Türkiye'nin su fakiri ülkeler kategorisinde yer alacağını, bu noktada tasarrufun önemli olduğunu belirtti.
Algın, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, suyun hayat için öneminin tartışılmaz olduğunu söyledi.
Kişi başına düşen kullanılabilir su kaynağı miktarının 10 bin litrenin üzerinde olduğu ülkelerin su zengini bin litre olan ülkelerin ise su fakiri olduğunu ifade eden Algın, ''Türkiye, kişi başına 1200 litre ile su kaynaklarının kısıtlı olduğu ülkeler kategorisindedir. 20-30 yıl sonra Türkiye su fakiri ülkeler kategorisinde yer alacaktır'' diye konuştu.
Tören, kurumdan emekli olanların teşekkür belgeleri ile ''Su ve gıda güvenliği'' konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30