banner78
banner25

2020'de aslan payı Su ve kanal Müdürlüğü'nün!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bugün düzenlenen 2020 bütçe görüşmeleri sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Edirne Belediye Meclis salonunda düzenlenen toplantıda 2020 bütçesinin 374 milyon 533 bin TL olduğunu ve 24 müdürlük arasında en büyük aslan payının Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü’ne ait olduğunu belirterek o birliği ile bütçenin onaylanmasını sağladı.

Aslan payının neden Su Kanal İşleri Müdürlüğü’nde olduğunu açıklayan Başkam Gürkan “24 müdürlük içerisinde en büyük pay bu yıl su ve kanalizasyon müdürlüğüne ait oldu.

Bunun nedeni de şu! Bildiğiniz gibi 4 Aralık 2017'de biz Edirne’nin artık kangrenleşmiş durumda olan altyapısına çözüm getirmek için alt yapı ihalemizi yapmıştık.Projelerimizi daha öncesinde İller Bankasına çizdirmiştik.Ne vardı projeler de? Şehrin içme suyu şebekesinin tamamen değişimi tamamen yenilenmesi vardı.Sağlıklı bir şekilde kayıp-kaçak olmadan insanların su kesintilerine maruz kalmadığı bir alt yapıydı hedefimiz. Bu bağlamda Edirne'deki 380 kilometre su şebekesini, yani her eve girecek su şebekesinin yenilenmesini hedefliyorduk.Yine kanalizasyonumuz 460 kilometre ama bunun 110 kilometrelik bölümde sıkıntılar var yada yeni hatlar diyeceğimiz hatlar vardı.110 kilometrekare kanalizasyon hattı 30 kilometrede sorunlu yerlerimiz mesela Abdi İpekçi caddesi,İlhami Ertem Caddesi, Kasap deresi gibi.İşte Güney Çevre Yolu gibi noktaları biliyorsunuz”dedi.

4 Aralık 2017’de ihaleyi yaptıklarını ve 345 milyon TL bedelle çıkılan ihalede KDV hariç 215 milyon TL’ye yüzde 38 kırımla işi ihale ettiklerini aktaran Gürkan “2018 yılı başlarında İller Bankasından kredi talebinde bulunduk, ama bugüne kadar maalesef bu gerçekleşemedi.Ekonomik kriz oldu o oldu, bu oldu bulundu. En son 20 gün önce Ankara'da Edirne Milletvekilimiz Fatma Aksal’ı ziyaret ederek destek istedik bu konuda .Kendisi de çok yapıcı bir biçimde, sağ olsunlar destek verdiler.Edirne halkı adına kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.Kredimiz prensipte onaylandı.Bugünde İller bankası yönetim kurulu toplantısı var.Oradan da onaylanarak gelecek.Ve hemen akabinde yer teslimi yaparak,öncelikle Olin kavşağındaki, Kocasinan etkileyen problemden başlayarak Abdi İpekçi Caddesi gibi ve TED Koleji den başlayarak bu tarafa doğru gelerek kanalizasyon gibi sorunların bir taraftan da içme suyu şebekeleri yenilenecek ve inşallah İki buçuk üç yıl içerisinde tüm bu alt yapıyı bitireceğiz”dedi.

Edirne’nin 2050 yılına kadar alt yapı sorununun olmayacağını belirten Gürkan “Doğal olarak bu işin bağlı olduğu birim Belediyemizde Su ve kanal İşleri müdürlüğü.Biz bu kredi talebimizle beraber İller Bankası ile yaptığımız ön görüşmelerde yıllara göre ne kadar kredi verebileceklerini söylediler.Biz de ona göre bütçemize bu rakammı koyuyoruz borçlanmak amacıyla.Bu nedenle 2020 yılında en büyük pay Su ve Kanal İşleri Müdürlüğümüzün”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30