banner137
banner25

141'nci yılında mezunlar bir aradaydı!

Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 141'inci kuruluş yıl dönümünde mezunlar bir araya geldi.Okulun kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından oluşturulan kortej, okula kadar yürüdü.

Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tolga Ünal, törende yaptığı konuşmada, meslek liselerin yetişmiş ve teknik eleman yetiştirilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Edirne ve bölgeye hizmet verdiklerini belirten Ünal, şunları kaydetti:"Okulumuz gereke Edirne gerekse Türkiye’de büyük ustalar, mühendisler, teknisyenler ve öğretmenler yetiştirdi. Okulumuz nitelikli okullar arasına girmiş ve yeni bir bölüm açılmıştır. Edirnemize ve bölgemize gelecek olan hızlı tren projesi çerçevesinde ihtiyaç duyulan işgücünü sağlamak için Raylı Sistemler Teknolojisi alanı gelecek yıl öğrenci alacaktır.

Bu gelişmeyle okulumuz 10 meslek dalında eğitim öğretime devam etmektedir. Bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz hem ustalık belgesi hem de iş yeri açma belgesi alarak teknisyen kadrosuyla okulumuzdan mezun olacaklar ve aldıkları bu belgelerle meslek lisesinde olmanın avantajlarından yararlanacaklar.

Öğrencilerimiz işsiz kalmayacak ve istedikleri alanda yüksek öğrenimlerine devam edecekler. Günümüzün en büyük sıkıntısı işsizliktir. Fakat bu durum okulumuzun mezunları için geçerli değildir. Hala iş yerleri yetişmiş eleman bulmakta zorlanmaktadır. Öğrenci sayımızı ve kalitemizi artırarak işsizliğin olmadığı bir Türkiye'yi meslek liseleri olarak bizler inşa edeceğiz."

Konuşmaların ardından eski mezunlara plaket verildi.Daha sonra açılan karma fotoğraf sergisinde dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.Okul marşının okunmasıyla son bulan törende geleneksel pilav etkinliği ise ramazan ayı dolayısıyla yapılmadı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30