banner78
banner25

14'ncü madde uygulandı!

Edirne şehir içi Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Edirne Belediyesi Zabıta ekipleri yaptıkları ortak bir çalışma ile Kıyık caddesi üzerinde esnafın keyfe keder yaptığı araç parklanmasını engelleyecek veya reklam amaçlı koyduğu tabela ve panoları topladı.

Öğlen saatlerinde yapılan çalışmada geçen hafta uyarılan esnafların aynı uygulamayı devam ettirdiğini ve iş yerleri önünde bulunan duba , delinatör , teneke, pano vb, nitelikte olan malzemeler tamamı toplatılarak Karayolları Trafik Kanunu’nun 14.ncü maddesi gereği 488 TL para cezası kesildi.

İl Trafik Komisyonu kararı olmaksızın keyfi yapılan ve araç parklanmasını engellemeyi amaçlayan malzemelerin yola konulmasının 14’ ncü madde ihlali olduğunu açıkça belirleyen ekipler bugün çok ayıda malzemeyi toplayarak yoldaki trafik akışının rahatlamasını sağladılar.

Karayolu Trafik Kanunu 14. Maddesi “Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey atmak, dökmek, bırakmak vb, hareketlerde bulunmak ve karayolu yapısı ve güvenlik tesisleri ile trafik işaretlerine zarar vermek, yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak”emrediyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30