banner137
banner25

1 yılda 90 bin çağrı!

Vatandaşların hizmetlere daha kolay ulaşımını sağlamak ve şikayetlere anında çözüm üretebilmek adına Edirne Belediyesi tarafından oluşturulan telefon hatları arama yoğunluğu yaşıyor.

Son günlerde kentin değişik noktalarında yapılan alt yapı çalışmalarında kaynaklanan sorunların nedenlerini öğrenmek için telefonlara sarılan vatandaşlar Edirne Belediyesine ait telefon numaralarına günde ortalama 350 çağrı bırakıyorlar.

PBX’li hatlar üzerinde vatandaşların çağrılarına cevap veren personel ise çok sayıda şikayetle karşı karşıya kaldıklarını belirterek en çok su kesintilerinin yaşandığı zaman diliminde çağrı alındığını ve her bir çağrıya itina ile cevap vermeye gayret ettiklerini ifade ettiler.

Alo 153 çağrı hattının her konuda soru yağmuruna tutulduğunu belirten çalışanlar her soruya vatandaşı aydınlatıcı ve bilgilendirici cevap vermeye çalıştıklarını ancak zaman zaman gereksiz çağrılarla rahatsızlıklar yaşadıklarını kaydettiler.

Alo 153 başta olmak üzere, Alo Cenaze 187,Su Arıza 186 hatlarının yanı sıra Belediye Özel Kalem ve santral numaralarına da günde ortalama 150 dolayında çağrı bırakıldığını belirten yetkililer 2020 yılı içerisinde özellikle pandemi sürecinde yaklaşık 90 bin çağrıya cevap verdiklerini sistem üzerinden aktardılar.

Hafta içinde yaşanan su kesintileri ve arızalara ilişkin günde 250 çağrının alındığı 153 hattına cevap veren görevliler ise zaman zaman zor anlar yaşadıkları bazı kendini bilmez vatandaşların ağır hakaret içeren sözler sarf ettiklerini belirterek “yapılan tüm arama ve aranmalar kayıt altına alınıyor.Akıl almaz telefonlar,talepler geliyor.Yasal olarak işlem yapmak hakkımız olmasına rağmen bu konuda vatandaşın haklı olduğunu düşünerek sessiz kalıyoruz.Ama kimse bize hakaret etme hakkına sahip değil”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30