banner78
banner25

1 saat içinde belgeniz hazır!

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ticari araç sürücülerinin alması zorunlu hale getirilen psikoteknik belgeleri için Edirne’de de yeni bir merkez hizmete girdi.
Kapıkule yolu üzeri Londra kamping tesisleri içerisinde hizmete giren tesis 07:00 ila 23:00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı.
Edinilen bilgiye göre kurulan merkezde 8 adet psikoteknik cihazı ve bu cihazlarda teste tabi tutulacak sürücüyü denetleyecek 4 uzman psikolog ve 2 psikolojik rehber danışman (iletişim uzmanı) görev alıyor.
4 adet test odası içerisinde bulunan 8 adet psikoteknik cihazlarında teste giren sürücü psikologlar eşliğinde 1-1.5 saat arasında süren bir imtihandan geçiyorlar.Psikoteknik Muayene ve Değerlendirme Raporu kapsamında araç sürücülerine sürekli dikkat, muhakeme, koordinasyon, seçici dikkat, hız mesafe tahmin, çarpışma tahmin, görsel algı bellek, kişilik, görsel süreklilik, çevresel görsel görüş, tepki hızı ve trafiğe ilişkin görüş testi olmak üzere 12 farklı test uygulanıyor.
Sürücü adayı olmak isteyen herkesi kapsamayan ancak bazı yasal sebeplerden dolayı ticari araç sürücüleri dışındaki sürücüleri de bu belgeyi almayı zorunlu kılan durumlarda örneğin (ehliyetin kaybedilmesi ve yeniden ehliyet alınması istendiğinde ticari bir araç kullanılacak ise) bu belgenin alınması zorunlu hale gelmekte.
Bu belgeyi almaktan ki amacın trafiğe çıkacak olan ticari şoförlerin hafıza, öfke kontrolü ve saldırganlık gibi durumlar için nasıl tepki vereceklerinin ölçülmesi ve bu sürücülerin trafiğe çıkmasında bir engel olup olmadığının testinin yapıldığı merkezde görülmesi olarak açıklayan firma yetkilisi “bu belgenin alınması hem sürücünün hem de trafikteki diğer insanların hayatı için oldukça büyük önem taşımaktadır”diyerek belgesi olmayan veya almak için sıra beklemek istemeyen sürücülerin mutlak surette Kapıkule yolu üzerinde yeni kurulan ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan ALG Kapıkule Psikoteknik merkezine başvurmalarının yeterli olacağını söyledi.
3 Şubat 2019 tarihi itibari ile yapılan denetimlerde Psikoteknik belgesi olmadan ticari araç kullanan sürücülere 283 TL, araç sahiplerine ise 885 TL cezası uygulanacağı belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent 4 yıl önce

Malulen emekliyim 44 yaşındayım ihtiyacınız olursa ring servis aracınızda şoför olarak görev almak isterim kursiyer servisiniz için534 4687801

Avatar
Bülent 4 yıl önce

Malulen emekliyim 44 yaşındayım ihtiyacınız olursa ring servis aracınızda şoför olarak görev almak isterim kursiyer servisiniz için534. 4687801 tlf

banner30