banner78
banner25

Komşu'da kızan sınır kapatıyor!

Komşu ülke Bulgaristan’da hükümetin aldığı bazı kararlardan memnun kalmayan bazı kesimler sınır kapatarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Hemen hemen her ay yaşanan sınır kapatma eylemine bir yenisi daha eklendi.Bulgaristan’ın değişik bölgelerinde evde imal ettikleri ev yapımı rakıya sınırlama getiren ve Bulgaristan parlamentosunda önceki gün kabul edilen yasa sonrasında üreticiler Türkiye’ye açılan kara sınır kapısı Kapitan Andreovo’da eylem yaparak sınır kapattılar.

Ev ortamında alkol üretimine sınırlama getiren yasanın mecliste onaylanmasını ardından evde imalat yapan alkol üreticileri yasayı protesto etmek için Kapitan Andreovo sınır kapısını bugün 4 sat süreyle araç trafiğine kapattılar.

Ev yapımı rakı üreticileri, yılın sadece altı ayında ve toplam 500 litre rakı üretmelerine izin veren söz konusu yasanın değiştirilmesini isteyerek tepkilerini yol kapatarak ve yola döktükleri kırmızı şarapla dile getiren üreticilerin bu isyanı sınır kapısını her iki tarafında kilometrelerce araç kuyruğunun oluşmasına neden oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30